Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Verrassende presentaties en ongewone locaties op Strijp-S

17 October 2015

Vandaag gaat in Eindhoven de 14e Dutch Design Week (DDW) van start. Negen dagen lang presenteren 2500 ontwerpers werk op bijna 100 locaties. Het omvangrijke programma bevat tal van verrassende presentaties en ongewone locaties. Wij maakten een eerste selectie uit Strijp Area.

KLOKGEBOUW: IT’S YOUR WORLD

Ruim baan voor toekomstdenkers, dromers en veranderaars in het programma ‘It’s your World’. De speciale presentatie van ideeën en oplossingen van durfdenkers is een preview op de wereld van morgen, en een showcase van wat design voor ons allemaal kan betekenen. Met ‘It’s your trash’, ‘It’s your health’,  ‘It’s your industry’ en ‘It’s your neighbour’. ‘It’s your World’ is een initiatief van DDW, ontwikkeld met steun van Stichting Doen.

Dagelijks, Klokgebouw, 11.00-18.00 uur

KETELHUISPLEIN: PEEPSHOW, HEYHEYDEHAAS, MUSIC

Het Ketelhuisplein is levendig en onstuimig als altijd met onder meer de VPRO Peepshow, een installatie die je binnenlokt in een ontregelende virtuele wereld. Jonge ontwerpers denken na over het energieverbruik van de toekomst in de CoLab Toon® Design Challenge, studenten van het Sint Lucas broeden op nieuwe ideeën en andere jonge ontwerpers presenteren werk in een Hotspot van ABN AMRO (gecureerd door Van Eijk & Van der Lubbe). Letterlijke hoogtepunt is de samenwerking tussen HeyHeydeHaas met Morag Myerscough, en na 16.00u betreden acts en bands het podium van DDW Music.

Dagelijks, Ketelhuisplein 

VEEMGEBOUW: DDA, CREATIEVE INDUSTRIE, HANDS OFF, PLAYING LIFE

De nieuwe DDW-locatie op Strijp-S ontpopt zich meteen tot een ware hub. Het Veemgebouw biedt onderdak aan de overzichtsexpositie van de Dutch Design Awards-finalisten, aan In No Particular Order van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, aan Hands Off: New Dutch Design at the Confluence of Technology & Craft, aan drie Playing Life-tentoonstellingen (over werken met levend materiaal), en aan nog heel veel ander moois. Meer info.

Dagelijks, Veemgebouw (8e verdieping), 11.00-18.00 uur (let op: enkele onderdelen hanteren afwijkende openingstijden).

MU

Tijdens DDW 2014 trok MU in negen dagen tijd meer dan 35.000 bezoekers. In 2015 gaat ontwerpstudio KNOL aan de slag met de massa door in een serie ruimtelijke interventies gedrag te onderzoeken van zowel individuen als het collectief. 

Dagelijks, MU, 11.00-19.30 uur