Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Officiële lancering World Design Weeks Network

22 October 2016

Na twee jaar van voorbereiding vindt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven de officiële lancering plaats van het World Design Weeks Network (WDWN). Negen initiatiefnemers ondertekenen gedurende een speciale bijeenkomst de oprichtingsdocumenten waarmee een invulling wordt gegeven aan het programma en de communicatie voor de komende drie jaar.

Kwaliteit waarborgen

Wereldwijd vinden jaarlijks meer dan 100 designweken plaats. Via het World Design Weeks Network (WDWN) willen organisatoren achter deze evenementen de samenwerking intensiveren om de kwaliteit en de inhoud van het aanbod te waarborgen. Belangrijke doelen zijn het versterken van de creatieve economie in het algemeen, en het ondersteunen van jong en nieuw talent in het bijzonder.

 

35 partners

Dutch Design Foundation (de organisatie achter Dutch Design Week) is een van de oprichters. De stichting vormt het bestuur van WDWN samen met de designweken van Barcelona, Beijing, Helsinki, Mexico, San Francisco, Seoul, Tokyo en Toronto. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsinki (Finland). Inmiddels hebben 35 partijen van over de hele wereld zich aangemeld voor een lidmaatschap.

 

Driejarig programma

Na bijeenkomsten in Milaan (april 2015, 2016) en Tokyo (november 2014, 2015) vindt de officiële lancering van WDWN plaats tijdens de 15de editie van Dutch Design Week. Gedurende een speciale bijeenkomst op zaterdag 22 oktober bij Piet Hein Eek ondertekenen negen initiatiefnemers de oprichtingsdocumenten waarmee een invulling wordt gegeven aan het programma en de communicatie voor de komende drie jaar.

 

DDW

Vandaag start in Eindhoven de 15e editie van Dutch Design Week (DDW). Negen dagen lang presenteren 2500 nationale en internationale ontwerpers hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. Met het thema ‘The making of’ brengt het evenement dit jaar een ode aan de makers en het maakproces. Op speciaal verzoek van de deelnemers gaat er dit jubileumjaar extra veel aandacht uit naar netwerkverbreding. Kijk voor tickets, het programma, actuele openingstijden en meer informatie op www.ddw.nl. Of volg DDW via Facebook, Instagram en Twitter (#DDW16).

Foto © Jeroen van der Wielen