Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

NLingenieurs reikt ‘De Wimpel’ uit aan Dutch Design Foundation

03 November 2017

Op vrijdag 3 november neemt CEO Martijn Paulen, namens Dutch Design Foundation, De Wimpel 2017 van NLingenieurs in ontvangst. NLingenieurs is de Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus. NLingenieurs werd in 1917 opgericht als Orde van de Nederlandsche Raadgevend Ingenieur.

Martijn Paulen: "Vaak worden techniek en design als gescheiden werelden gepresenteerd. Dit terwijl wij rotsvast geloven dat het twee zijdes van dezelfde munt zijn, die 'human centered innovation' heet. Dat onze insteek nu beloond wordt met deze prachtige award van echte kenners, geeft ons een enorme boost!"

Vijfjaarlijkse uitreiking 

Iedere vijf jaar wordt de award door NLingenieurs uitgereikt  aan een organisatie of persoon die de ingenieursbranche op bijzondere wijze onder de aandacht heeft weten  te brengen. Vijf jaar geleden won het VPRO tv-programma ‘Nederland van Boven’ De Wimpel 2012. De uitreiking is dit jaar extra speciaal omdat de branchevereniging 100 jaar bestaat. Johan van den Elzen, voorzitter van het NLingenieurs bestuur, zal de prijs op het 100-jarig jubileumfeest van NLingenieurs overhandigen aan Martijn Paulen.

Techniek dominant aanwezig op Dutch Design Week

NLIngenieurs: "Dutch Design Foundation weet design, research & techniek op de kaart te zetten. Een mooi voorbeeld daarvan is Dutch Design Week. Afgelopen week was de 2017 editie en ook nu weer werden de crossovers tussen design, research & techniek op een toegankelijke manier overgebracht op meer dan 335.000 bezoekers. Neem als voorbeeld het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Het People’s Pavilion, de centrale ontmoetingsplek voor creatieve denkers en doeners uit de hele wereld, was speciaal gebouwd voor Dutch Design Week met 100% geleend materiaal. Na afloop van Dutch Design Week worden de materialen weer opgehaald en hergebruikt. Er zit geen schroef of bout in! De ontwerpers hebben op deze manier een radicaal nieuwe invulling aan circulair bouwen gegeven. Een invulling die wordt ondersteund door NLingenieurs, omdat circulair bouwen hoog op de agenda van de branchevereniging staat."