Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Dutch Design Week kiest voor Vruchtvlees

22 June 2018

Dutch Design Week (DDW) wil een toekomstbestendige website voor het internationale festival. Om dit te realiseren slaat Dutch Design Foundation, de organisatie achter DDW, voor de komende edities de handen ineen met Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design.

Dutch Design Week (DDW) wil een toekomstbestendige website voor het internationale festival. Om dit te realiseren slaat Dutch Design Foundation, de organisatie achter DDW, voor de komende edities de handen ineen met Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design. Vruchtvlees bouwt als digitale partner van Dutch Design Foundation aan het online platform met een focus op een human-centered benadering en een intuïtieve gebruikerservaring voor de diverse doelgroepen. De eerste versie van deze ambitieuze samenwerking gaat begin september online.

 

Waarom Vruchtvlees?

Mark de Greeff, Marketing & Innovation manager bij Dutch Design Foundation licht de selectie voor een bureau toe: “We hebben meerdere topbureaus gesproken. Onze vraag is duidelijk: wij willen een platform voor design ontwikkelen dat het hele jaar door relevant is, gebaseerd op de mogelijkheden in zowel gebruikerservaring als -interface. We zoeken een echte partnerschap: experts die meedenken met ons en vooral mee willen groeien in onze ambities. Vruchtvlees kan dit, zij zijn zowel strategisch als pragmatisch. Ze staan bekend om hun Dutch Digital Design, zijn onlangs bekroond met de titel European Design Agency of the Year en zijn inhoudelijk eigenwijs op hun vakgebied. Voor ons de goede eigenschappen in een meerjarige samenwerkingspartner.”

Ook Vruchtvlees stapt gemotiveerd in de nieuwe samenwerking: “We kijken al jaren met bewondering naar de impact die Dutch Design Week op internationaal niveau heeft. De keuze van de Dutch Design Foundation om met Vruchtvlees te werken aan de digitale ontwikkeling is een mooie stap in de internationale erkenning van de kracht van Dutch Digital Design. We kijken er naar uit een innovatief platform te bouwen dat past bij de internationale ambities van Dutch Design Week”, aldus Michael Danker, Digital Director bij Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design.

 

Vruchtvlees

Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design is een design-driven digital agency dat de potentie van ambitieuze merken realiseert. Vruchtvlees werkt voor klanten als O My Bag, De Vegetarische Slager en Theater Rotterdam en werd meermaals bekroond met toonaangevende awards als de Red Dot en International Design Award. De European Design Awards riep Vruchtvlees dit jaar tevens uit tot Best European Design Agency van 2018.
www.vruchtvlees.com

Dutch Design Week (DDW)

De 17e editie van DDW, het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober in Eindhoven (Nederland). Dutch Design Foundation, de organisatie achter DDW, verwacht ook dit jaar ruim 2500 deelnemers, die verspreid over meer dan 100 locaties nieuw werk, prototypes en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. 
www.ddw.nl 

Noot voor redactie

Bij gebruik beeldmateriaal graag fotografen Tommy Köhlbrugge en Michael Danker benoemen.

Neem voor vragen, meer informatie en interviews contact op met:
Vruchtvlees : Lotte Bloem, lotte@vruchtvlees.com, 070 7851734
Dutch Design Foundation : Nicole de Boer, nicole@dutchdesignfoundation.com, +31624808928