Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Thema Dutch Design Week bekend: If not us, then who?

05 September 2018

Met nog minder dan zeven weken te gaan tot de opening, krijgt de 17de editie van Dutch Design Week (DDW) concreet vorm. Het thema is onthuld, en vanaf vandaag staat het eerste deel van het programma op de vernieuwde website, die is ingericht als contentplatform voor design.

Met nog minder dan zeven weken te gaan tot de opening, krijgt de 17de editie van Dutch Design Week (DDW) concreet vorm. Het thema is onthuld, en vanaf vandaag staat het eerste deel van het programma op de vernieuwde website, die is ingericht als contentplatform voor design.

Thema: If not us, then who?
Vrijwel alles in de wereld is of wordt ontworpen. Dat biedt kansen, maar geeft ook een enorme verantwoordelijkheid; aan de ontwerpers, maar ook aan de beleidsmakers, opdrachtgevers, gebruikers en overheden. De wereld is van ons allemaal. Directeur Martijn Paulen licht de rol van de ontwerpers toe: ‘Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. “Hoe kan het anders, hoe kan het beter?” Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. If not you, then who? Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet. Wij zijn allen aan zet; If not us, then who?’

Contentplatform
Dutch Design Week lanceert in samenwerking met digitaal ontwerpbureau Vruchtvlees (Den Haag) tevens een nieuw contentplatform; een website die het hele jaar door innovatie, experiment en cross-overs binnen design belicht. Met onder meer achtergrondartikelen, interviews, nieuwsitems, video’s en podcasts – van en voor ontwerpers en experts op het gebied van design. In de aanloop naar en tijdens het evenement staat het programma centraal: de website zorgt voor een optimale bewegwijzering binnen het brede aanbod. Tegelijkertijd wordt meer ruimte gecreëerd voor tips van deskundigen, onder wie de ambassadeurs. Vanaf september komt een deel van het programma online.

DDW Music Festival
Voor wie ook tijdens de avonduren van Dutch Design Week verrast wil worden door vernieuwend talent, is er DDW Music Festival. Tijdens het DDW Music Festival treden meer dan 90 (inter)nationale artiesten op, verspreid over podia door heel de stad. Van een moderne pianist bij Piet Hein Eek tot Thaise funk in de Effenaar, en van folk in een van de oudste kroegen in de stad tot house aan de Fuutlaan. Een DDW Festival ticket geeft toegang tot alle DDW en DDW Music Festival hotspots (uitgezonderd de DDW Music Specials).

Ticketverkoop live
De ticketverkoop voor de 17e editie van DDW is samen met de vernieuwde website live gegaan. Dit jaar zijn er meerdere type tickets te koop; naast een DDW festivalticket is er ook een DDW basic, DDW Premium en een DDW professional ticket. Op www.ddw.nl/tickets is meer informatie te vinden en zijn tickets te bestellen.

Persaccreditatie online
Met de lancering van de nieuwe website staan ook direct de persaccreditaties open. Professionele journalisten, fotografen, filmers en bloggers kunnen zich hier aanmelden.

 

__________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Dutch Design Week (DDW) via Nicole de Boer, +31(0)6 248 08 928 , nicole@dutchdesignfoundation.com, www.ddw.nl.

Dutch Design Foundation
Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. DDF organiseert Dutch Design Week, World Design Event en de Dutch Design Awards en is tot ver buiten Nederland actief. Aan de hand van debatten, lezingen, tentoonstellingen en bijeenkomsten het hele jaar door biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende designers, om hun te helpen hun ideeën en werk te verspreiden. www.dutchdesignfoundation.com

Download het persbericht (NL)

Download

Download het persbericht (EN)

Download