Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Koning en DDF op werkbezoek bij Sectie-C

05 April 2019

Zijne Majesteit de Koning was vrijdagmiddag 5 april op werkbezoek in Eindhoven. Samen met de burgemeester van Eindhoven John Jorritsma en de directeur van Dutch Design Foundation (DDF), Martijn Paulen bracht hij een bezoek aan Sectie-C. Hier zijn ruim 8 jaar geleden vier voormalige fabrieken getransformeerd tot verschillende ateliers waar nu meer dan 200 ontwerpers werkzaam zijn vanuit de meest uiteenlopende ontwerpdisciplines.

Sectie-C is in de loop der jaren uitgegroeid van een creatief collectief tot een internationale culturele hub waar nieuwe visies, producten en oplossingen hun oorsprong vinden. Het is een locatie die volgens Paulen de zichtbare toegevoegde waarde van ontwerpkracht toont en waar gevestigde namen en jong talent zich in vrijheid kunnen ontwikkelen. Eindhoven staat bekend om zijn diverse creatieve hotspots door de stad heen en het zijn deze gebieden die zorgen voor het unieke karakter van de stad.

Foto © Max Kneefel

Sectie-C vertegenwoordigde tijdens het werkbezoek van de Koning de Eindhovense design community en toonde de genodigden zo de toegevoegde waarde van ontwerp voor de stad Eindhoven. Het gezelschap bezocht: Nacho Carbonell, Esther Jongsma en Sam van Gurp van VANTOT, Niels Hoebers van Stop Motion Studio, Michiel Martens en Jetske Visser, Mats Horbach & Anne Ligtenberg, Jelle Mastenbroek en Govert Flint.

Na afloop van de atelierbezoeken ging gespreksleider Martijn Paulen aan tafel samen met de Koning, Burgemeester John Jorritsma en vertegenwoordigers uit de creatieve sector; Mies Loogman, Miriam van der Lubbe, Thomas Paulen, Caroline Hummels, Catelijne van Middelkoop, Lex Hoefsloot, Jalila Essaïdi, Jos Stuyfzand, Anouk van der Poll en Kiki van Eijk. Onderwerpen van gesprek waren de betekenis van creatieve hotspots als Sectie-C voor de stad, de toegevoegde waarde van ontwerpen voor het innovatievermogen van het bedrijfsleven en complexe maatschappelijke uitdagingen.


________________________________________________________


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Dutch Design Foundation (DDF):
Anoek Hagenaars, (Inter)national PR & Business Development
T: +31 6 16 60 45 77
E: anoek@dutchdesignfoundation.com, www.ddw.nl

Foto's door Max Kneefel

Dutch Design Foundation
Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. DDF organiseert Dutch Design Week, World Design Embassies en Dutch Design Awards en is tot ver buiten Nederland actief. Aan de hand van debatten, lezingen, tentoonstellingen en bijeenkomsten het hele jaar door biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende designers, om hen te helpen hun ideeën en werk te verspreiden.