Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Kiki - Coachella 2022 keert terug met installaties van Kiki van Eijk

21 April 2022

Kiki van Eijk is de eerste Nederlandse beeldend kunstenaar/ontwerper die opdracht heeft gekregen voor een grootschalige installatie bij Coachella.

Onder de titel BUOYED ontwierp ze drie grootschalige sculpturen van bijna 7x12 meter hoog, die na twee jaar eindelijk tot leven komen. De drie totems zijn ontworpen om verschillende culturele identiteiten en iconografieën te mixen, waarbij de nadruk ligt op de kracht van diversiteit wanneer die wordt omarmd. Door Aziatische architecturale referenties te mixen met Nederlandse windmolens en Arctische Iglo's met tropische bladeren, bouwt Kiki van Eijk haar fantasierijke eilanden van verbondenheid en veilige territoria van vrede.

We leven in buitengewoon uitdagende tijden, maar muziek is één van de krachtigste katalysatoren van collectieve vreugde en het delen van ervaringen geeft een gevoel van verbondenheid. Het helpt om ons gevoel van disconnectie te overwinnen en gemeenschappelijke menselijkheid te vinden.

“Ik moest iets optimistischs opbouwen. Mijn boeien zijn vrolijke totems die metaforisch voorkomen dat je zinkt als we samenkomen.”

Kiki van Eijk, april 2022

Voor meer festivalinformatie en een compleet overzicht van de geselecteerde internationale artiesten en designers, kijk op coachella.com.