Zoeken

Sluit zoeken
Pers Archief

Picture This: Dutch Design Week 2023

04 October 2023

Maak je klaar voor Dutch Design Week 2023 (DDW23)! We hebben een groots en bomvol programma voor je in petto. Onderstaande lijst helpt je op weg met de overvloed aan verrassende projecten.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op DDW23. Bezoek onze perspagina om te zien of je in aanmerking komt voor persaccreditatie en hoe je je kunt aanmelden.

Op een missie

Ontwerpers zijn op een missie om concrete oplossingen te bieden voor complexe uitdagingen. Al vinden de grootste uitdagingen plaats op wereldschaal, ook voor die kwesties zijn lokale oplossingen het startpunt: van decoratieve zonnepanelen tot gerecyclede windmolenparken. Van rustgevende interieur ontwerpen tot circulair meubilair. 

Op basis van wat er op dit moment speelt in de ontwerp gemeenschap en in de maatschappij heeft DDW een aantal missies gedestilleerd. Elk deelnemend project en sommige tentoonstellingen zijn toegewezen aan de missie waar zij het beste bij aansluiten. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende missies en aansluitende projecten? Onderstaande highlights helpen je op weg:

Achieving our equal society

Om te streven naar gelijkheid in de samenleving, moeten we systemen en interacties (her)ontwerpen die iedereen waarderen. Veiligheid, inclusiviteit en verbinding staan hierbij centraal.

Boosting our health & well-being

Ontwerpen die onze levenskwaliteit en gezondheid structureel verbeteren - van het voedsel dat we eten tot gezondheidszorg en persoonlijk welzijn.

Challenging our digital future

Verkenningen van virtuele werelden tot kunstmatige intelligentie en van wereldwijde platforms tot individuele ervaringen.

Creating our living environment

Het ontwerpen van onze leefomgeving, mobiliteit en de materialen die we daarvoor gebruiken, gaat hand in hand met het vormgeven van onze eigen levenskwaliteit.

Enabling our thriving planet

Voor een gezonde planeet moet design de kracht van de natuur versterken, of op zijn minst niet in de weg staan.

World Design Embassies

Embassy of Circular and Biobased Building

Met ‘Possible Landscapes’ onderzoekt de Embassy of Circular & Biobased Building een nieuwe groene, regeneratieve economie, ‘van land tot pand’. Hoe ziet de keten er in de toekomst uit als je kijkt van grond tot gebouw, van gewas tot industrie en van ideaal tot financieel eerlijk waardesysteem?


Bekijk de Embassy of Circular and Biobased Building op DDW23 →

Embassy of Food

Onze voedselketen is nodig toe aan verandering, van verbetering van de biodiversiteit tot de beschikbaarheid van gezond en voedzaam eten voor iedereen. De Embassy of Food richt zich dit jaar op ‘De boerderij van de toekomst’. Als duurzaamheid, dierenwelzijn en gezondheid het uitgangspunt zijn, hoe zou die boerderij er dan uitzien?

Bekijk de Embassy of Food op DDW23 →

Embassy of Health

Gezondheid is misschien wel ons meest waardevolle goed, maar niet als het aan het huidige economische systeem ligt. Met ‘Gezondheid als valuta’ inderzoekt de Embassy of Health de (her)waardering van gezondheid. Hoe zetten we niet de economie, maar onze gezondheid voorop? En hoe maken we dat bereikbaar voor de hele samenleving?

Bekijk de Embassy of Health op DDW23 →

Embassy of Inclusive Society

Inclusiviteit is geen probleem dat opgelost kan worden. De Embassy of Inclusive Society gaat daarom over het doorbreken van patronen, over ‘Leren en ontleren’. Aan de hand van een ruimtelijk experiment, train en versterk je in een gym jouw eigen inclusiviteitsspier en ontwikkel je nieuwe, inclusievere gewoonten.

Bekijk de Embassy of Inclusive Society op DDW23 →

Embassy of Mobility

De Embassy of Mobility werkt aan ‘Steden voor mensen’, leebare steden waar iedereen deel van uitmaakt. Vanuit DDW als living lab, onderzoekt de Embassy samen met bezoekers nieuwe voorstellen die de mobiliteitstransitie beleefbaar en invoelbaar maken.

Bekijk de Embassy of Mobility op DDW23 →

Embassy of Safety

Een groot tekort aan personeel in het veiligheidsdomein, samenleven met ex-gedetineerden, meebeslissen over hoe werkstrafuren in te zetten? Vanuit het thema ‘GoedMaken’ toont de Embassy of Safety voorbeelden van ontwerp binnen het veiligheidsdomein en vragen ze bezoekers om mee te denken én te maken.

Bekijk de Embassy of Safety op DDW23 →

Embassy of Water

Stel je voor: Water is verweven in de architectuur. Gebouwen fungeren als natuurlijk zuiveringssysteem en geven het gebruikte water schoner en vitaler terug aan de natuur. Met ‘Op waterbasis’ verkent de Embassy of Water hoe de regeneratief woningbouw er in de praktijk uit kan zien.

Bekijk de Embassy of Water op DDW23 →

 

Beeld © Centraal Station Eindhoven - DDW22 - Max Kneefel