Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Spiritus Ludi - Spirit of the Game in Esports

"Smart sleeves" oftewel slimme mouwen, zorgen ervoor dat e-sporters sociaal met elkaar verbonden zijn wanneer ze op afstand met elkaar gamen.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Smart sleeves for e-sport teams

De twee slimme mouw-producten verbeteren de sociale interactie tussen e-sportteams die op afstand met elkaar gamen. Spiritus Ludi activeert spelers met behulp van "digitale high-fives". Ripple ervoor zorgt dat je rustig blijft door de ademhaling te synchroniseren met behulp van "gentle touch".

Hoe leuk zou het zijn als je een team dat ergens anders zit, digitale high fives zou kunnen geven?

Spiritus Ludi is een slimme mouw waarmee je e-sportteams op afstand aanrakingen kunt geven waarmee je ze aanmoedigt.

De best presterende sportteams maken meer gebruik van sociale, fysieke aanrakingen zoals high fives of een boks dan teams die minder goed presteren. In e-sporten, zelfs op professioneel niveau, trainen en spelen teams wedstrijden tegen elkaar terwijl ze ver van elkaar verwijderd zijn. Spiritus Ludi maakt het mogelijk dat e-sportteams elkaar op afstand kunnen aanraken. Het is een slimme mouw die aanrakingen live verzendt en ontvangt. Wanneer een speler een tikje op de mouw geeft, wordt er een bericht in de vorm van een aanraking naar de mouwen van alle teamleden gestuurd.. De mouw is verbonden met een mobiele app die de communicatie van de aanrakingen tussen de spelers tot stand brengt. Spiritus Ludi is door verschillende e-sportteams getest. Het verhoogt de sociale interactie en verbinding tussen de spelers en stimuleert positieve emoties.

De productonderdelen: Slimme mouwen met flexibele elektronica, een mobiele app met draadloze communicatie en een cloudservice.

Stel je voor dat we de teamspirit zouden kunnen verbeteren door onze ademhaling te synchroniseren.

Ripple is een slimme mouw waardoor de spelers/gamers van een e-sportteam d.m.v. aanraking gelijk en rustig gaan ademhalen.

E-sporters ervaren vaak een hoog stressniveau, nervositeit, angst en opwinding voorafgaand aan en tijdens een wedstrijd. Deze hebben een negatieve invloed op het groepsgevoel en de prestaties. Ripple is een slimme, korte mouw die ondersteuning biedt door middel van aanraking, waardoor de ademhaling van de teamleden rustig wordt. De mouw strijkt zachtjes langs de arm van de speler wanneer deze voor of tijdens de pauzes van een game of wedstrijd door de coach wordt aangezet. Wanneer Ripple aanstaat, ademt het team mee met de strijkende bewegingen in een gelijk ritme. Zo daalt het stressniveau, de emotionele verbinding tussen de spelers wordt sterker en de samenwerking en prestaties verbeteren.

De productonderdelen: Slimme mouwen met flexibele elektronica, een mobiele app met draadloze communicatie en een cloudservice.