Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Water Wall Fountain

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Water Wall Fountain

Met inspiratie getrokken uit de betoverende natuur van water heeft Pepe Valenti een fontein gemaakt die zijn essentie belichaamt in een unieke vorm: The Water Wall.

Artistieke Verkenning

Net zoals wanneer je in een waterlichaam staart, stelt deze installatie je in staat om door zijn transparante faƧade te kijken en tegelijkertijd reflecties vast te leggen die veranderen met elk voorbijgaand moment. Het samenspel tussen de vaste en vloeibare elementen vormt de kern van deze fontein. Hierbij worden zowel de verschillen als de overeenkomsten getoond, wat een interessant gesprek creƫert tussen twee tegenovergestelde materialen, water en metaal.

Als kunstenaar ligt Valenti's fascinatie in het verkennen van de complexe relatie tussen mensen en de natuur, meer specifiek water. De manier waarop het onze eigen aard weerspiegelt en danst met de omgeving, schept een gevoel van verwondering dat nooit ophoudt te betoveren. Met de creatie van de Water Wall zoekt hij manieren om ons te laten communiceren met dit vloeibare element, waarbij hij zijn natuurlijke schoonheid tentoonstelt en kijkers uitnodigt om op een ontdekkingsreis te gaan.