Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Something For Society

Studenten tonen hoe samenwerking, onderzoek, design en techniek kunnen bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Ball for visually impaired children — © Students from IDE

Studenten van Fontys Venlo Industrieel Product Ontwerpen (IPO en IDE) zetten maatschappelijke uitdagingen om in creatieve en realistische oplossingen. Something for Society geeft een inkijkje in dit proces.

Solutions for Society

Studenten werken aan echte vraagstukken van bedrijven of instellingen in een ontwerpstudio-setting. De vraagstukken zijn altijd actueel, waardoor de studenten met de laatste inzichten en technologieën bezig zijn. Het evalueren van fouten en het vieren van successen zijn belangrijke onderdelen van de studie.

Deze week zal op locatie een pop-up design studio verschijnen, waarin studenten laten zien hoe ze nieuwe producten ontwikkelen.

Veel van de projecten sluiten aan bij het thema Fontys for Society. Wij laten een selectie van deze projecten zien, zoals:
- een innovatief slim kussen om het leven van mensen met dementie te verbeteren
- een blindenstok voor blinden en slechtzienden ter verbetering van de veiligheid in het verkeer
- een slimme bal om inclusiviteit en deelname aan sport op school voor blinde en slechtziende kinderen te vergroten
- een roterende klimwand voor tieners in Hout-Blerick, om energie op te wekken
- 3D geprinte krukjes en bijzettafels, van biobased materiaal
- interieurobjecten van bio-based plaatmateriaal

Zowel studenten als docenten zullen aanwezig zijn om prototypes te demonstreren of om mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Active for Society

Ook tijdens de DDW gebruiken deze studenten hun creatieve, technische en sociale skills om tot oplossingen te komen waar de opdrachtgever mee verder kan. Wil je zien hoe studenten van IPO en IDE tot oplossingen komen? Wil jij opdrachtgever zijn? Kom langs in de Schellens Fabriek!

Tour for Society

De missie "Fontys for Society" wordt door de verschillende opleidingen en kenniscentra op diverse manieren ingevuld: van zorg tot social design tot toegepaste technologie. Om de DDW-bezoeker een idee te geven van de opdrachten, opleidingen, uitdagingen en mogelijkheden, organiseert Fontys een Tour for Society.
Op donderdag 26 oktober om 15.00 uur wordt er een rondleiding georganiseerd door de design-studenten in de Schellens Fabriek.
Interesse in de rondleiding? U kunt zich hier inschrijven voor de rondleiding: https://goto.fontys.nl/forms/aanmelden.ddw.fontys.something.for.society.tour.26.10.2023.40876.nl.htm

Smart pillow for people with dementia — © Students from IDE

Different solutions for parts of the white cane — © Patrick Allen