Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Don Bosco Universe

Kan een heel universum in een garage passen?

Dit project was onderdeel van DDW 2023
"Runway" 2022 — © Pablo Rego

Een collectief van 15 opkomende ontwerpers en makers organiseert een meeslepende tentoonstelling in een oude garage omgebouwd to 5 ateliers in het hart van Eindhoven. De ruimte wordt getransformeerd in een fantastisch universum door een scenografie en een reeks evenementen.

Het Fantastische Universum

In het hart van Eindhoven vond een oude, vergeten garage zijn ware roeping en werd het creatieve centrum voor kunstenaars en ontwerpers, nu bekend als "Het Don Bosco Universum". Wat begon als 5 kleine werkplaatsen is inmiddels uitgegroeid tot een hele kosmos, waarvan het landschap elke dag gevuld raakt met nieuwe elementen. Het Universum bestaat uit een podium dat tegelijkertijd een skatepark is, verstrengeld in Blauwe materie, een fantastische woonkamer en een funky keuken die een heel ecosysteem van handgemaakte creaties huisvesten. Er is ook de Tuin van de Maan, die je uitnodigt om langs te komen bij de fontein en een wens te doen.

Tijdens de week houden we 3 evenementen, op maandag 23ste ons opening evenement met verschillende performances uit verschillende hoeken. Op woensdag een design markt. Om af te sluiten een closing party op zaterdag. Op onze poster en Instagram staan de tijden en meer informatie.

Het Don Bosco Universum is het resultaat van de collectieve visie van de kunstenaars op hun gedeelde werkruimte, die zij zien als meer dan een oude garage vol gereedschappen en machines.

Een nieuwe generatie creatieven

Als levendig collectief van ontwerpers nodigen we de wereld uit om getuige te zijn van onze surrealistische wereld van obscure en radicale creaties en om de magie van samenwerking te ervaren. Door onze deuren te openen voor het publiek willen we een nieuwe generatie creatievelingen inspireren, door niet alleen ons werk en onze visie te delen, maar ook de vreugde en kracht van samenwerken in het grenzeloze rijk van de verbeelding.

Poster Don Bosco Universe