Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Doucette

Creëren uit Restjes: De Kunst van Getufte Creaties in Doucette's Collectie

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Doucette Collection — © Léo Nunes Almeida and Samia Hilal

Doucette is een collectie van huishoudelijke objecten die zijn gemaakt met ambachtelijke technieken en geleid worden door ecologische overwegingen met betrekking tot de materialen.

Het Begin

Dit project begon nadat we deze verlaten stoel aan de kant van de weg vonden. We waren het er beiden over eens dat we hem niet zomaar bij het afval zouden laten staan. Nadat we het patroon van de hele stoel hadden gemaakt, gebruikten we restjes wol van eerdere projecten om circulair te werk te gaan. Op deze manier creëerden we een willekeurig patroon dat uniek is en als een tweede huid over deze 'doucette' stoel valt. Met behulp van het patroon van de stoel hebben we ook een tapijt gemaakt dat als de huid van de stoel fungeert.

En nu

Na het voltooien van de eerste stoel en het tapijt, gingen we verder met het creëren van de overige stukken in de collectie, te beginnen met een bijzettafel en een krukje. Deze keer gebruikten we gerecyclede materialen, waarmee we ons waagden aan het vervaardigen van unieke vormen die we nog nooit eerder hadden gemaakt. Ons laatste stuk is een fauteuil, kunstig samengesteld uit hergebruikt hout en overgebleven wol.