Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Women & Design - Market and talks

Design door en voor vrouwen

Women & Design - Market and talks poster — © Charis Stephanie

Charis Stephanie organiseert Women & Design - Market and talks. Dit evenement is voor de ondervertegenwoordigde vrouw in design. In de Steentjeskerk exposeren en verkopen verschillende ontwerpsters hun producten en vinden er talks plaats over hoe design voor vrouwen de maatschappij kan verrijken.

Market

De ‘Women & Design Market’ is een expositie en markt in één. Deze plek is bedoeld om de vrouwelijke ontwerpers extra aandacht te geven, zich te laten zien en gehoord te voelen. Vrouwen in de design- en kunstwereld zijn namelijk nog steeds ondervertegenwoordigd in bijvoorbeeld musea en galeries en verdienen wel tot 50% minder dan hun mannelijke collega's. Op design- en kunstacademies studeren er meer vrouwen af dan mannen, alleen is dit niet terug te zien in het werkveld. Met een drankje in de hand kan je hier met de designers praten, naar hun proces achter de designs luisteren en ook daadwerkelijk hun werk kopen.

Talks

In het onderdeel ‘Woman and Design Talks’ gaat sociaal onderzoekster Françoise Molenaar - die voor De
Correspondent artikelen schreef over hoe vrouwen medische zorg ervaren - in gesprek met artsen, designers en systeem-veranderaars over de vraag hoe de vrouwelijke medische ervaring verbeterd zou kunnen worden en wat voor
designoplossingen er mogelijk zijn. Ondersteund door Zoë Sluisdom - medewerker van sociaal designbureau
Afdeling Buitengewone Zaken - creëren ze 3 interactieve sessies met de onderwerpen 'De empowerde gynaecologische ervaring', 'Trauma-sensitieve gynaecologie' en 'Beter bevallen', waar ook jouw ervaring een waardevolle
inbreng is.

‘Gynaecologisch onderzoek’
22 Oktober van 15:30 -17:00
Steentjeskerk

‘Trauma sensitief gynaecologisch onderzoek’
24 Oktober van 15:30 -17:00
Steentjeskerk

‘Beter bevallen’
26 Oktober van 15:30 -17:00
Steentjeskerk

Een plek reserveren? Mail womendesign@outlook.com

Over Charis Stephanie

Charis Stephanie is een creatieve studio in Amsterdam gespecialiseerd in illustratie en design met een achtergrond in filmwetenschappen en product design. Haar strijd naar gelijkheid voert ze door in haar werk.
Other area, STEENTJESKERK, Sint Antoniusstraat 5 , Map No. X2
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig