Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Textile Innovation for people and planet

Verschillende projecten van Sustainable & Functional textiles laten zien hoe je met textiel als framework kan innoveren voor een betere leefomgeving

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Army Poncho, RAAK Pro Texenergy prototype

Het werk van onze onderzoeksgroep is gericht op het verbeteren van de leefomgeving voor mens en planeet. Als team van onderzoekers, techneuten en ontwerpers werken we samen met bedrijven, studenten, instituten en medische partners aan fantastische textiele innovaties.

De thema's binnen onze expositie

Binnen het thema sustainability zullen we diverse prototypes presenteren uit ons project Texenergie, met geïntegreerde flexibele zonnecellen. Deze prototypes zijn ontwikkeld in samenwerking met partners Ten Cate, Thales, Teijin, Philips, Johan van den Acker, OICAM, Modint, Polyned, Avans, De Berkel en Mehler Texnologies.

Binnen het thema veiligheid presenteren we prototypes met geïntegreerde geleidende circuits voor veiligheidspaden, anti-diefstal tarpaulins en opvang tenten. Ontworpen samen met partners Schmits Chemical Solutions, Tanatex, Mehler Texnologies, SPG Prints, Ten Cate Outdoor Fabrics, Luminis, Innovisser, Fontys, Thales, ItoM, Elitac, Artex en Modint.

Binnen het zorg thema presenteren we verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een slimme Infuushoes voor jonge pati├źnten, om vroege detectie bij lekkage te kunnen meten. Een stress sensor voor pati├źnten die zelf niet kunnen communiceren wanneer ze boos, verdrietig of gestrest zijn. Een sok die druk rondom de voet kan meten om drukwonden tegen te gaan en een BH die werkt tegen oedeem na borstoperaties.

Stress sensor, IMDI Masque prototype

IV sleeve for kids, PIHC Achilles prototype