Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) House of Dreams

Koester uw dromen

Dit project was onderdeel van DDW 2023
The House of Dreams

Met House of Dreams onderzoeken we de slaapkamer van de toekomst. We bieden een bedstede gemaakt van enkel verantwoorde en lokaal geoogste materialen, een veilige plek om je ogen even te sluiten en een dutje te doen, je geest op te frissen en een droom te dromen die van jou blijft

Koester uw Dromen

Waar we slapen, wanneer we slapen en hoe lang we slapen is door de geschiedenis heen veranderd. Ons huidige slaappatroon dateert uit de 19e eeuw, toen de introductie van kunstlicht het slaaplandschap veranderde. Dit betekende immers dat zonsondergang niet langer het einde betekende van onze sociale en/of werkactiviteiten.
Op dit moment staan we aan het begin van een nieuw tijdperk; het AI-tijdperk.
Wij denken dat deze ontwikkeling echt invloed zal hebben op onze slaapkamers en de manier waarop we slapen zal veranderen.
We hebben al gezien dat digitale apparaten hun intrede doen in de slaapkamer. We scrollen door onze telefoons, kijken iets op televisie of lezen een artikel op onze tablets voordat we onze ogen sluiten om te gaan slapen. Maar hier houdt het niet op.
Met de snelle ontwikkeling van AI en EEG zullen we over een paar jaar in staat zijn om onze telefoons, elektrische auto's of laptops te besturen met alleen onze gedachten. Het al lang niet vreemd meer om te denken dat niet alleen onze gedachten zullen worden vastgelegd, maar zelfs onze dromen. De vraag die we ons met House of Dreams stellen is of we dit moeten willen?

Ingredients

Fasade and roof with Velux take-back service — © Simone van Es

Simone van Es