Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Spore Arcade

Een kijk op ruïnes en regeneratieve landschappen

3D printed Mushroom holder — © Xaarchive Studio

Spore Arcade stelt een nieuwe kijk op ontbinding voor en wat wij beschouwen als "afval". Veel door de mens gemaakte structuren vergaan in de loop van de tijd en er is een gebrek aan rationalisatie van dit proces: maar wat als we verval als een potentieel in plaats van een barrière zouden zien?

Een eenvoudig concept

Digitaal en nauwkeurig gemaakte ontwerpen, geproduceerd met natuurlijke en organische materialen. Dit 3D-geprinte kleiproject geeft een nieuwe kijk op hoe we omgaan met onze omgeving en het potentieel van geprinte habitats voor een duurzamere toekomst.

Het belichaamt het concept van het combineren van kunstzinnigheid, functionaliteit en productiviteit door middel van 3D-printen met klei.

Bij deze gelegenheid presenteren we een prototype van deze op handen zijnde toekomst: ons team heeft minutieus een unieke creatie vervaardigd: een 3D-geprinte paddenstoelenhouder van klei, bedoeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we verschillende soorten in ons huis waarnemen en ermee omgaan. Door gebruik te maken van algoritmische ontwerp- en coderingstechnieken, hebben we dit innovatieve stuk gematerialiseerd.

Dit stelt ons in staat om een ​​stuk te ontwerpen dat wordt bestuurd door een reeks variabelen, maar dat oneindig kan worden herhaald, waardoor elke keer een uniek stuk ontstaat dat net zo groot en gevarieerd is als de schimmels die het kan bevatten.

Over XAARCHIVE

XAARCHIVE STUDIO is een door vrouwen geleide architectuur- en ontwerpstudio. Onze praktijk bevindt zich vaak tussen de grenzen van de natuur en kunstmatigheid, met als doel te ontwerpen voor een duurzame toekomst en onze relatie met de natuur en het niet-menselijke opnieuw vorm te geven.

3D printed Mushroom holder — © Xaarchive Studio

3D printed Mushroom holder — © Xaarchive Studio

Strijp-S area, Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. 3
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig