Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Een eerlijke start voor de generatie van morgen

Investeer in de eerste 1000 dagen van het leven - geteld vanaf bevruchting tot de tweede verjaardag - en draag bij aan veerkrachtigere generaties

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Buikpraat Lotte Jonkergouw & Olga van Lingen — © Sanja Marusic

Stap in de wondere wereld van de eerste 1000 dagen. Luister naar een van onze oefeningen - over hoe je als opvoeder een band kunt opbouwen met je baby in de buik - en verdiep je in de wetenschap achter taalontwikkeling.

Het onderzoeks- en ontwerpbureau gericht op de eerste 1000 dagen van het leven

De komende tientallen jaren krijgen we meer en meer te maken met complexe maatschappelijke opgaven. Buikpraat faciliteert de verbinding tussen opvoeders, designers, theoretische en praktische organisaties. Zodat zij gezamenlijk een verschil kunnen maken. Hoe eerder de positieve impact, hoe groter de maatschappelijke winst. Van losse eilandjes naar een collectief. ‘Nu’ is het moment om met de elkaar - opvoeders én organisaties - samen te werken aan een eerlijke start voor de generatie van morgen.

Opvoeders willen vaak méér doen om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun kind, maar weten niet altijd hóe. Dat is jammer, want over opvoeden en opgroeien is veel wetenschappelijke en praktische kennis beschikbaar. Alleen bereikt die kennis vaak niet de belangrijkste groep: de opvoeders zelf.

Door de inzet van social design is Buikpraat in staat om de leefwereld en behoeftes van de opvoeders in kaart te brengen. We vertalen wetenschappelijke inzichten naar praktische oefeningen en behapbare kennis. Hiermee slaan we een brug tussen de wetenschap en praktijk.

Buikpraat User Test — © Buikpraat

Buikpraat Application — © Photo Buikpraat | Illustration Nick Liefhebber

Buikpraat Co Creatie prof. dr. JPM Fikkert (Paula) — © Buikpraat

Buikpraat & Todaytomorrow Application Development — © Todaytomorrow