Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Embassy of Circular & Biobased Building

Willen we een duurzame wereld bouwen, dan moeten we het hele systeem beschouwen.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Possible Landscapes — © about.today

De Embassy onderzoekt samen met stakeholders en kennispartners uit de wereld van bouw en landbouw, nieuwe perspectieven voor een duurzame leefomgeving. Via storytelling en verbeelding nemen we experts en breed publiek mee in dit onderzoek en het resultaat ervan.

Possible Landscapes

Een meerjarig onderzoek naar de regeneratieve, rurale en urbane landschappen van vandaag en morgen. Een programma van Biobased Creations waarbij creatieven, per casus, met lokale stakeholders en partners werken aan nieuwe perspectieven voor een leefomgeving die naast economische, ook ecologische en sociale waarde toevoegen.

Dit doen we langs twee programmalijnen die de komende jaren steeds op diverse plekken gepresenteerd worden, onder andere tijdens Dutch Design Week (DDW) maar ook op andere momenten en plekken. Zo veroorzaken we bewustwording en dialoog. We ontwikkelen mogelijke landschappen voor het buitengebied en in de gebouwde omgeving.

Ruraal en stedelijk gebied

In de Embassy presenteren we verschillende Possible Landscapes programma’s. We nemen je mee in de mogelijkheden voor een vernat hoogveengebied in de Peel. We vertellen over de eerste stappen in het onderzoek naar de mogelijkheden van hoge zandgronden in de Achterhoek. We gaan aan de slag met perspectieven voor een regeneratieve infra. En we geven een inkijk in de ambities van de Embassy voor de komende jaren waarbij de regeneratieve stad centraal staat.

We tonen werk van Urban Reef, Babel, Omlab, Studio Liselot Cobelens, Crush on Nature, Tjeerd Veenhoven en Studio Klarenbeek & Dros.

Building Balance

Daarnaast laten we in samenwerking met Building Balance zien hoe Nederlandse biobased bouwketens eruit zien. Welke gewassen kun je in Nederland verbouwen en welke (bouw)materialen kun je hiervan maken?