Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Nothing Happens If Nothing Happens

Isola showcase op Dutch Design Week 2023: Een inspirerende reis door materialen, circulair en collectible design.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Exhibition impression — © Anwyn Howarth

In de Schellens Fabriek, een voormalige fabrieksruimte in het centrum van Eindhoven, neemt Isola een ruimte van 400 m² over door innovatieve biomaterialen, circulaire producten en collectible designstukken van de ontwerpers van Isola's design community te presenteren.

Nothing Happens If Nothing Happens

Isola brengt ontwerpers en designprofessionals samen met een gezamenlijke missie: verder gaan dan louter duurzaam denken door echt iets laten gebeuren. Isola roept alle ontwerpers en studio's op om een concrete verandering in hun modus operandi door te voeren, waardoor ze dichter bij het concept van regeneratie komen.

De samenwerking tussen Isola’s creatief directeur, Elif Resitoglu, ontwerpstudio IAMMI en de Italiaanse start-up ReMat, gericht op recycling van matrasafval, wordt voortgezet voor het ontwerpen en realiseren van de expositie. De elementen van gerecycled polyurethaan, die eerder gebruikt worden bij London Design Festival, zullen worden hergebruikt en een nieuwe bestemming krijgen, een toewijding aan echt duurzaam ontwerpen. Verschillende thematische gebieden zullen de tentoonstelling karakteriseren, van materiaalonderzoek tot collectible, duurzame en circulaire producten. Isola vergroot het niveau van duurzaam exposeren nog verder in haar samenwerking met The Good Plastic Company, waarbij ze hun gerecyclede plastic platen gebruiken voor bewegwijzering en waar mogelijk in de opstelling. Door beide samenwerkingen worden minder virgin en single-use materialen gebruikt.