Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Tools & Crafts

Als eerbetoon aan de rijke Nederlandse traditie van vakmanschap werkt Isola samen met een lokale houtbewerker voor de tentoonstelling Tools & Crafts.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Tools & Crafts impression — © Anwyn Howarth

De show richt zich op een nieuwe generatie ambachtslieden die traditionele expertise combineren met innovatieve en experimentele technieken om hedendaagse en collectible designstukken te creëren. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met de ontwerpers die de veelzijdigheid van tools & crafts laten zien.

Tools & Crafts

Van het toepassen van codering en 3D-printen tot glasblaas- en giettechnieken: de tentoongestelde projecten laten zien hoe design traditie kan koesteren, oude en nieuwe technieken kan eren en tegelijkertijd innovatie kan bevorderen.

De opzet van Tools & Crafts wordt ontwikkeld in samenwerking met de Eindhovense ontwerper Pepijn Fabius Clovis, bekend om zijn hands-on aanpak. Naast de ingang van de tentoonstellingsruimte verbouwt hij een conciërge-kantoor. Op een podium met werkplek, onderdeel van het tentoonstellingsontwerp bedacht door Pepijn Fabius Clovis en één van Isola’s curatoren, Wisse Trooster, krijgen ontwerpers de kans om tijdens live demonstraties hun vaardigheden en vakmanschap aan de bezoekers te tonen. De podia en presentatie meubels worden geverfd met de plant-based verf van fairf.

Naast de tentoonstelling van Isola zullen drie andere ambacht gerelateerde exposities van Social Label, houtbewerker Jan Gerritsen en The Visionary Lab, Fuutlaan 12c invullen.