Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Terra Firma

Eetbaar tafellandschap

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Terra Firma — © Alana Proosa

Terra Firma en Mound Collection betrekken bezoekers bij dialogen rond duurzame keuzes op het gebied van eten en design, en bieden een meergelaagde ervaring die kunst en milieubewustzijn kruist.

Mindful eten

Terra Firma is een eetbaar tafellandschap dat fungeert als platform voor het verkennen van de relatie tussen voedsel en het milieu door duurzame praktijken te demonstreren en bewuste consumptie aan te moedigen. Een deelbord, een serveerschaal en een topografisch oppervlak: Terra Firma moedigt bewust eten aan en bevordert een sterkere verbinding met het voedsel dat we consumeren.

Terra Firma, een project van de in Estland gevestigde ontwerp- en ervaringsstudio Heiter X, combineert de passie van de studio voor eten, duurzaamheid en ervaringsgericht ontwerp.

Door voedselproductie en afval te integreren in het tafeloppervlak, biedt Terra Firma een unieke en meeslepende eetervaring. Het stelt gasten in staat om op een diepere en betekenisvollere manier verbinding te maken met hun eten. Mensen worden uitgenodigd om te vertragen, de ingrediënten met hun volledige aandacht aan te raken, te ruiken en te proeven. Terra Firma benadrukt de impact van onze voedselkeuzes op het milieu en is een platform om gesprekken op gang te brengen en verandering te inspireren in de manier waarop we over voedsel denken en ermee omgaan.

Duurzame materialen

De Terra Firma tafel is gemaakt van een combinatie van natuurlijke en hergebruikte materialen, waaronder ruwe klei, natuurlijke carnaubawas en biomassa. Materialen worden zorgvuldig geselecteerd en proberen milieuverantwoorde praktijken te bevorderen. Het oppervlak van de tafel is ontworpen om planten te laten groeien: een levende, ademende entiteit, het is een organisch systeem dat een continue cyclus van groei, consumptie en transformatie presenteert.

Mound-collectie

Daarnaast toont de tentoonstelling een reeks sculpturale serviesgoed, de Mound Collection, gemaakt van een reeks duurzame en hergebruikte materialen, evenals voedselverspilling. Geïnspireerd door de altijd aanwezige hopen afval, bevat de Mound Collection materialen zoals hennep, klei, kalk, gips, boekweitdoppen, macadamianotendoppen en andere overblijfselen, waaronder die van de constructie van Heiter X's vorige installatie 'Terra Firma'. ,' en ook door voedselverspilling veroorzaakt door evenementen waar de installatie werd tentoongesteld. Elk item in de collectie is uniek, handgemaakt met onderscheidende kenmerken en inherente onvolkomenheden.

Play video

Terra Firma — © Alana Proosa

Terra Firma — © Carmel Köster

Mound Collection — © Kevin Loigu

Mound Collection — © Kevin Loigu