Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Union of the Irreconcilables

Wol+Algen

Dit project was onderdeel van DDW 2023
The Horse + The Union — © Danny Griffioen, Philip Atanasov, Roze

Union of the Irreconcilables is een project wat de creatie vanuit vanbinnen onderzoekt. Om mijn ervaring beter te begrijpen heb ik uiting gegeven aan periodes van derealisatie. Het diep en aandachtige onderzoek naar textielbewerking was gebruikt als medium.

Vorm

Het werk vindt plaats in de port-mortem, pre-natale nietsheid, waar ik verschillende karakters en objecten ontmoet. Ik heb mijn ervaring vertaald tot een fictie, niet verteld door woorden maar door muziek, choreografie, licht en textielwerken. Ik leer mijn les in de nietsheid en vind mijn weg de baarmoeder in, klaar om herboren te worden.
Het gebruikte medium is textiel gemaakt van rauwe wol bewerking+algenleer. De stukken helpen mij met het geven van expressie aan interne verhalen die fysieke uitdrukking verlangen. De zorg voor het gehele proces staat centraal in mijn werk. Elke stap aandachtig passerend, zijn mijn handen dragers van transformatie. Rauwe, vieze wol wordt delicaat en duurzaam product. Mijn werk is een vorm van verzet; een langzaam verzet tegen het toxische mode productie systeem. Het is een roep voor zorg, om de producten die we gebruiken te begrijpen en hoe deze ons leven kunnen verbeteren.
Ik gebruik performance om tegenwoordigheid van de kunst te onderzoeken. Kunstwerken zijn een soort herinnering, terugkijkend naar wanneer de kunst gebeurde. Performance is meer huidig. Ik ben verwijderd van het publiek maar ik ben daar, dichtbij genoeg om mijn adem te horen do

Muziek

Voor de perfomance is een muziekstuk gemaakt door Loïs de Vries. Een dromerig geluidslandschap leidt ons door verschillende stadia van het stuk.

Credits

Concept: Roze
Textile works: Roze
Music: Loïs de Vries
Video: Klaas Bonnema
Photography: Danny Griffioen
Choreo Assistance: Rex Collins
Models: Loïs de Vries, Lindsay Pinas
Metal structures: Philip Atanasov
Production assistant: Robin Walvisch

The Irreconcilables | Detail — © Danny Griffioen, Loïs de Vries, Lindsay Pinas

Irreconcilable | Portrait — © Danny Griffioen, Loïs de Vries

The Union | Detail — © Danny Griffioen, Roze

The Womb + The Union — © Danny Griffioen, Roze