Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) To Riso Or Not

Resultaten van een masterclass waarin zes makers uitgedaagd worden tot experimenteren met verschillende printtechnieken.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
To-Riso-Or-Not — © foto: Make Eindhoven

Zes getalenteerde illustratoren en kunstenaars experimenteren in de grafische werkplaats met diverse materialen en technieken. Nieuwe, verrassende resultaten waarbij de grenzen van de grafische mogelijkheden worden opgezocht.

Met Wobby.Club ontwikkelen we een experimenteel meerjarenprogramma onder de titel To-Riso-or-Not.

"Riso-or-Not" bestaat uit werksessies met een geselecteerde groep jonge illustratoren en kunstenaars, die elk jaar wisselt. Zij worden uitgedaagd om niet alleen te experimenteren met de snelle Risograaf maar ook met andere druktechnieken die in de grafische werkplaats mogelijk zijn. (De Risograaf is een laagdrempelig en populair drukmiddel. Het is sneller en goedkoper dan zeefdruk en bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote oplagen).
Het doel is verschillende grafische technieken aan te bieden, niet zozeer als reproductietechniek, maar meer als middel om denkprocessen op gang te brengen: de werkplaats als ‘denktank’. De onderlinge synergie, de confrontatie met de verschillende technieken en materialen in al hun mogelijke combinaties, biedt de deelnemers een 'snelkookpan' waarin ze nieuwe aspecten in hun werk ontdekken, kennis delen en zo talent ontwikkelen.