Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Peltchair

Ga zitten, ontspan en voorzie de toekomstige wereld van energie

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

De roep om klimaatactie was nog nooit zo luid. Bundel je krachten, want in ieder van ons schuilt de potentie tot het produceren van energie. Energie ontketend door, in stilte, vredig te zitten op de Peltchair, die jouw warmte benut om de stoel te laten oplichten en onze toekomst te verbeteren.

De kracht van de Peltchair

Gegoten uit koper en aluminium, in een op de natuur geïnspireerde vorm, versmelt de Peltchair esthetiek en functionaliteit om energie op te wekken met de lichaamswarmte van de opzittende. Terwijl je zit, stroomt er warmte door de stoel, waardoor deze geleidelijk oplicht. Hoe groter deze stroom, hoe helderder de Peltchair zal gloeien.

Maar, handel snel, want deze warmtestroom hangt af van het temperatuurverschil tussen jouw lichaam en die van je omgeving. Met de stijgende temperatuur op aarde zal het licht van de Peltchair langzaam doven. Een herinnering aan onze urgente rol in de klimaatcrisis. Ga daarom zitten op de Peltchair en reflecteer op hoe we echt bij kunnen dragen aan dit probleem. Hopelijk helpt de organische gloed van de Peltchair je tot nieuwe inzichten komen om tezamen een betere toekomst vorm te kunnen geven.

Glowing aluminium base Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

Glowing Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

Aluminium structure detail Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal