Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Peltchair

Ga zitten, ontspan en voorzie de toekomstige wereld van energie

Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

De roep om klimaatactie was nog nooit zo luid. Bundel je krachten, want in ieder van ons schuilt de potentie tot het produceren van energie. Energie ontketend door, in stilte, vredig te zitten op de Peltchair, die jouw warmte benut om de stoel te laten oplichten en onze toekomst te verbeteren.

De kracht van de Peltchair

Gegoten uit koper en aluminium, in een op de natuur geïnspireerde vorm, versmelt de Peltchair esthetiek en functionaliteit om energie op te wekken met de lichaamswarmte van de opzittende. Terwijl je zit, stroomt er warmte door de stoel, waardoor deze geleidelijk oplicht. Hoe groter deze stroom, hoe helderder de Peltchair zal gloeien.

Maar, handel snel, want deze warmtestroom hangt af van het temperatuurverschil tussen jouw lichaam en die van je omgeving. Met de stijgende temperatuur op aarde zal het licht van de Peltchair langzaam doven. Een herinnering aan onze urgente rol in de klimaatcrisis. Ga daarom zitten op de Peltchair en reflecteer op hoe we echt bij kunnen dragen aan dit probleem. Hopelijk helpt de organische gloed van de Peltchair je tot nieuwe inzichten komen om tezamen een betere toekomst vorm te kunnen geven.

Over Studio Synergy en Lilian van Daal

Met de Peltchair zoeken Studio Synergy en Lilian van Daal de huidige grenzen van de techniek op om te onderzoeken welke mogelijkheden verscholen liggen in het grijze gebied. Zodoende maken zij nieuwe innovaties mogelijk die bijdragen aan het oplossen van urgente problemen. De Peltchair is een co-creatie die kunst en technologie samensmelt en de gebruiker uitnodigt te reflecteren op ons eigen handelen.

Glowing aluminium base Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

Glowing Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

Aluminium structure detail Peltchair — © Studio Synergy & Lilian van Daal

Partners
Strijp-S area, Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. 3
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig