Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Performing Empathy

Theatertechnieken gebruiken om vraagstukken beter te begrijpen

Dit project was onderdeel van DDW 2023

DesignThinkers Academy organiseert samen met theaterbeoefenaars een experiment waarin we theatertechnieken inzetten om organisatievraagstukken beter te begrijpen. Het programma wordt ingeleid met een keynote waarna een creatieve, interactieve workshop volgt en is in het Engels.

Empathie als sleutel voor creativiteit & innovatie

Ontdek de essentie van empathie voorbij de drukte. Op het gebied van creativiteit en innovatie vervaagt de betekenis van empathie vaak naarmate projecten volwassener worden. Om dit aan te pakken, zullen we laten zien hoe alternatieve benaderingen die geworteld zijn in theaterprincipes, waaronder performatieve methoden zoals Playback Theatre, potentieel hebben om Design Thinking nieuw leven en diepgaande inzichten te geven. In deze sessie presenteren we eerst een key-note die bedoeld is om de Playback Theatre-methode te introduceren, gevolgd door praktische ervaringen waarin de methode wordt gedemonstreerd. We zullen presenteren waarom we van mening zijn dat vergelijkbare performatieve benaderingen van innovatie een enorm potentieel hebben om empathie te vergroten en verandering te ondersteunen.

Uitnodigend terugspeeltheater

Na onze keynote-introductie wordt u uitgenodigd om een ​​meeslepende wereld te betreden waarin verhalen centraal staan. Ervaar een unieke Playback Theatre-voorstelling waarin verhalen op creatieve wijze tot leven worden gebracht met behulp van fysieke en geïmproviseerde theatrale technieken. Door middel van performance wordt er iets heel bijzonders geboren in de verdiepende verbindingen die voortkomen uit onze gedeelde verhalen. Ga met ons mee naar een ruime, gastvrije locatie die het decor vormt voor een boeiende reis.

Het onthullen van de impact van empathie

Terwijl het doek valt, ontvouwt zich een nieuw hoofdstuk. Wees getuige van het transformatieve potentieel van performance, zoals dat wordt getoond met Playback Theatre, om empathie te genereren die helpt bij het vormgeven van perspectieven en het bevorderen van betekenisvolle verbindingen. Neem deel aan een reflectieve debriefing, terwijl we de ervaring van empathie en de impact op zowel vertellers als het publiek onderzoeken. Waar kunnen deze methoden de huidige en conventionele benaderingen verbeteren en hoe kunnen we beginnen met het integreren en experimenteren met hun potentieel? Deze inzichten reiken verder, met het diepgaande potentieel om de empathie in diverse ontwerpdenkencontexten en -praktijken te verrijken.