Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) PIANI - circular, light, convertible

PIANI is een duidelijk ontworpen opslagruimte, duurzaam en gemaakt voor de toekomst in circulariteit.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Gerrit Kuhn - parts of PIANI — © Katharina Bohm

BFGF ontwierp een plankensysteem van monomaterialen waarvoor de gebruikelijke plaatmaterialen niet nodig zijn. PIANI is gemaakt van massief hout en is eenvoudig te demonteren en te monteren. De talloze aanpassingsmogelijkheden met cirkelvormig ontworpen inzetstukken zorgen voor langdurig gebruik.

CIRCULAR

Het kast systeem is volledig gemaakt van onbehandeld essenhout, met uitzondering van de gemakkelijk te verwijderen metalen poten. Omdat massief hout een kostbare grondstof is, zijn er bewust dunne maar uiterst stevige latten in verwerkt. Dankzij het doordachte insteek systeem werkt het kast systeem zonder één enkele schroef te gebruiken.

GEMAKKELIJK

Het kast systeem is eenvoudig te monteren en te demonteren, te transporteren en te verplaatsen en maakt indruk door zijn delicate en mooie uiterlijk en eenvoudige montage met een goede stabiliteit.

CONVERTIBEL > OPEN VOOR NIEUWE BRONNEN

De verwisselbaarheid wordt duidelijk in de duidelijke scheiding van frame en inzetstukken. De inzetstukken kunnen op hun beurt eenvoudig worden verwisseld afhankelijk van de betreffende leefsituatie. In slechts een paar stappen wordt de boekenkast een keukenplank of een dressoir en is zo duurzaam en open voor elk individueel gebruik.

Prototyps of PIANI — © Katharina Bohm

PIANI Typ S-3E / BUNGALOW — © Katharina Bohm

PIANI Typ SMS-3E / PALAZZO — © Katharina Bohm

PIANI Typ S-6E / TORRE — © Katharina Bohm