Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Tour de Contr么le

Een nieuwe manier om geluid te ervaren door gebruik van licht en ruimte.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Tour de Contr么le 鈥 漏 Lucien Nicou

Tour de Contr么le is een instrument ontworpen voor experimentele live performances waarin een interactie wordt aangaan met geluid, licht en ruimte.
Voor Dutch Design Week 2023 worden geluidskunstenaars uitgenodigd om op te treden tijdens het negendaags evenement waarbij de diverse mogelijkheden van

TDC

Tour de Contr么le (controletoren) is een instrument, object en installatie die, door gebruik te maken van ruimteverdeling en visualisatie, het mogelijk maakt om geluid op een nieuwe manier te ervaren. Het besturingssysteem is in staat om geluid op te nemen, te snijden en te modificeren. Het geluid wordt afgespeeld via een 8-kanaals luidsprekersysteem. LED stroboscopen en wolfraamlampen vertalen het geluid in realtime terwijl het door de ruimte reist.

Het apparaat is van roestvrij staal en berkenhout, heeft 8 audio-ingangen, 10 audio- uitgangen, protocolpoorten (MIDI, DMX, USB, RJ45), een audio-interface, een computer en een touchscreen. De speciaal ontworpen software kan worden bediend met twee MIDI-controllers die in totaal 170 sensoren (mechanische schakelaars, faders en potentiometers) aansturen bevestigd aan twee op maat gemaakte printplaten.

Sound Research Residency - DDW 2023

Tour de Contr么le is ontworpen als een flexibel systeem dat kan worden bediend door muzikanten. De onthulling en presentatie van het project zal plaatsvinden in een week van live experimenten en optredens tijdens DDW23.

Elke dag zal een nieuwe artiest of collectief het instrument leren kennen, er mee experimenteren en de dag afsluiten met een publieke live performance op het apparaat. Lucien Nicou, de ontwerper, ontwikkelaar en bouwer van het instrument is ter plekke aanwezig om als gids de deelnemende artiesten te begeleiden.

Door de diverse muzikale programmering zullen alle audio-visueel en ruimtelijke mogelijkheden van Tour de Contr么le ten toon worden gesteld.

Programma

Tijdschema / Dag

Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling is het publiek welkom om te luisteren en de geluidsexperimenten die zich in de ruimte ontvouwen te ervaren. Gelieve stil te blijven tijdens de performatieve momenten.

11:00 - 14:00 : Opening voor publiek + Standalone / Publieksparticipatie.
14:00 - 19:00 : Experimenten van de performer + Ontmoet de ontwerper.
20:00 - 21:30 : performance - Boek uw gratis ticket op luciennicou.fr/TDC

Week Programma

21/10 - Boris Nicou - Clinch
22/10 - Max Frimout
23/10 - Flavien Berger - collectif_sin
24/10 - Elie Zylberman
25/10 - Jespfur - FVR
26/10 - TBA
27/10 - Raf De Keninck & George De Decker
28/10 - Sebastien Robert
29/10 - Lucien Nicou

Gedetailleerd programma en tickets op: luciennicou.fr/TDC

Play video

Tour de Contr么le 鈥 漏 Lucien Nicou

Tour de Contr么le 鈥 漏 Lucien Nicou