Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Archiprix 2023

De beste Nederlandse afstudeerplannen – architectuur, stedenbouw, interieur- en landschapsarchitectuur

Archiprix Award Ceremony — © Fred Ernst

Met het beste afstudeerwerk introduceert Archiprix een nieuwe lichting van de meest getalenteerde ruimtelijk ontwerpers. Het beste afstudeerwerk snijdt een scala aan opgaven aan vaak al voor het moment dat de urgentie begint door te dringen.

Archiprix 2023

Met het beste afstudeerwerk introduceert Archiprix een nieuwe lichting van de meest getalenteerde ruimtelijk ontwerpers. Het beste afstudeerwerk snijdt een scala aan opgaven aan vaak al voor het moment dat de urgentie begint door te dringen. De jury die de plannen beoordeelde van deze editie was razend enthousiast. Ze zag onder meer baanbrekende benaderingen die de vakgebieden permanent kunnen veranderen. De ontwerpers zijn tijdens hun afstuderen specialist geworden op het onderwerp van hun afstuderen. Hun inzet is hard nodig om de vele urgente opgaven ruimtelijk uit te werken. Daarnaast voedt Archiprix de ruimtelijke agenda met inspirerende, vernieuwende ruimtelijke oplossingen. Zo ook weer deze editie. Alle 25 afstudeerplannen die de opleidingen selecteerden als hun beste afstudeerplan zijn in de tentoonstelling opgenomen.

Over Archiprix

De stichting Archiprix is een samenwerkingsverband van alle Nederlandse geaccrediteerde masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw, interieur- en landschapsarchitectuur. De participerende opleidingen zijn: de faculteiten Bouwkunde van de Technische Universiteiten te Delft en Eindhoven, de vakgroep Ruimtelijke Planvorming van de Wageningen University en de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Tilburg. Ook doen er dit jaar twee van
Partners
Station area, Plaza – Vertigo – TU/e, De Zaale , Map No. G11
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig