Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) DommelPolitics

Zie hoe de Dommel verandert als dieren het voor het zeggen hebben, en ervaar hoe jouw stem direct van invloed is op het aanzicht van deze waterstroom.

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Het Stadhuis staat in het teken van de Dommel, met een interactieve presentatie. Studenten van TU/e innovation Space laten je de waterstroom vanuit een ander perspectief bezien door verschillende diersoorten in politieke partijen te verenigen.

Oorsprong

DommelPolitics begon als onderdeel van de Art & Tech cursus van TU/e innovation Space. Het oorspronkelijke doel van dit project, geïnitieerd door de gemeente Eindhoven en Waterschap De Dommel, was om manieren te verkennen om de relatie tussen de Dommel rivier en de toekomstige ontwikkeling van het stationsgebied te verbeteren. Er worden plannen gemaakt die de natuur meer ruimte zullen geven, biodiversiteit laten toenemen en habitats van verschillende soorten zullen verbinden. Deze plannen worden door mensen gemaakt. Als DommelPolitics, zijn we dit project gestart met een ander perspectief; Hoe geven we de rivier de Dommel en haar bewoners een stem in hun eigen ontwikkeling?