Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) 3Phase House, a Project of Sustainable Re-Homing

Doelgerichte ruimtecreatie en collectieve versterking door middel van ontwerp.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
3Phase House_ Axonometric Study 1

Dit ontwerp voor een landelijke familiewoning in Armenië sluit aan bij een overheidsinitiatief voor ontwikkeling buiten de hoofdstad. Het ontwerp is in 3 fasen gebaseerd op de uitbetaling van de lening en heeft tot doel de omgeving te versterken wanneer deze uit het land tevoorschijn komt, waardoor

Opnieuw Thuisbrengen

Een Armeens gezin dat in Libanon woonde, vroeg ons om hun nieuwe huis op een bescheiden en verlaten landbouwperceel in Armenië te ontwerpen als herhuisvestingsproject. Het perceel is gelegen in een klein stadje, op 30 minuten afstand van de hoofdstad. Het project valt onder een overheidsinitiatief dat bouwleningen verstrekt om de ontwikkeling buiten de hoofdstad Jerevan te bevorderen, waarmee de stijgende vastgoedkosten en de stedelijke dichtheid in het stadscentrum worden aangepakt.
Het gepensioneerde echtpaar zocht een betaalbare woning voor meerdere generaties, waarbij functionaliteit en efficiëntie voorop stonden. Het land weer tot leven brengen en oogsten was een belangrijk aspect van de opdracht van het project, aangezien de klant verwachtte het terrein te betreden om voedsel te planten.

3Fase Huis

Vanwege de gefaseerde distributie van de staatslening en het beperkte budget hebben we het te bouwen huis strategisch ontworpen in 3 verschillende hoofdstukken, vandaar de naam 3-Phase House. Het doel was om ervoor te zorgen dat het huis in elke fase van het bouwproces functioneel en leefbaar is, waarbij het huis zijn bouwverhaal vertelt, zowel qua materialiteit als qua ruimtelijke indeling.
Terwijl het huis uit het land groeit, wordt het land zelf opnieuw doordrenkt met leven.

Het ontwerpproces van een project voor duurzame herhuisvesting

De ontwerpbenadering geeft prioriteit aan gevoeligheid, vriendelijkheid en aandacht voor de locatie en toekomstige bewoners, waardoor het humane en ecologische potentieel van de architectuur wordt gemaximaliseerd. Met de gebruikerservaring als centraal punt streeft dit project ernaar een ruime, comfortabele, zorgzame omgeving te bieden, die generositeit uitbreidt naar zowel gebruikers als het omringende ecosysteem.
Deze presentatie toont het voortdurende ontwerpproces van het huis, dat 2 jaar geleden begon. Het doel is om de reis van het ontwerpen van dit huis te delen: een proces van doelgerichte plaatsbepaling en duurzame, collectieve empowerment door middel van ontwerp.

3Phase House_ Rendering

3Phase House_ Axonometric Study 2

3Phase House_ Axonometric Study 3