Zoeken

Sluit zoeken
(Not) Jammed - Words from Scott — © Photo by: Not Just a Collective

'(Not) Jammed' is een interactieve installatie door DuctTape Collective als onderdeel van Manifestations 23'. Het werk probeert los te komen van zorgvuldigheid rondom technologie en geeft de kijker de kans om te ontdekken wat er met een printer kan worden gedaan buiten de beoogde gebruikswijze.

Even voorstellen: Scott De Matrixprinter

Wat als machines gedachten of emoties zouden hebben? Het observeren van anachronistische machines heeft ons ertoe aangezet ons af te vragen of we deze menselijke creaties echt begrijpen. Ze gedragen zich vaak ondeugend, worden koppig en defensief, nemen de tijd of beginnen te jammeren wanneer je ze vraagt om te werken. Als collectief is het onze bedoeling om waardering voor deze machines te kweken en ze te betrekken bij ons ontwerpproces en de productie door ze de ruimte te geven om hun persoonlijkheid uit te drukken.

Scott luistert...

De bezoekers van DDW kunnen een 'Scott's Listening'-zone betreden, waar ze direct met hem kunnen praten, een geheim kunnen delen, een gedicht kunnen voorlezen of een liedje kunnen zingen, waarbij Scott de spraak detecteert en er zijn eigen interpretatie van uitprint. Net zoals mensen soms de woorden van anderen verkeerd interpreteren of afdwalen tijdens een gesprek, is Scott niet helemaal precies. Hij vertaalt menselijke input niet perfect, hij verstaat zinnen verkeerd en verdraait hun oorspronkelijke betekenis. Verderop kiest hij het lettertype, de grootte, de regelafstand en de compositie van de gedrukte spraak op basis van de toonhoogte van zijn eigen kenmerkende drukgeluiden. Het afdrukresultaat fungeert als een gesprekstijdlijn die de sfeer van DDW verbeeldt.

Play video

Over DuctTape Collective

DuctTape collectief is een onderzoeksduo gevormd door Nai-Syuan Ye en Polina Slavova gevestigd in Arnhem, Nederland. De duo-samenwerking verkent methoden voor het genereren van machines, met de nadruk op karaktervorming om de emotie van mensen te stimuleren. Wij vinden dat technologie laagdrempelig moet zijn voor een groter publiek, wat we beogen door middel van humor, storytelling en interactiviteit.

(Not) Jammed presented at Not Just A Fair - 1 — © Photo by: Polina Slavova

(Not) Jammed presented at Not Just A Fair - 2 — © Photo by: Polina Slavova

Partners
Strijp-S area, VEEM floor 8, Torenallee 100 , Map No. C8
Map wordt geladen...