Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Divide Unite

Een kamerscherm waarbij het ontwerp bepaald wordt door het beschikbare afvalmateriaal.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Many shapes of — © Charlotte Visser

Onze visie in dit project is het creëren van bewustzijn over de waarde van hergebruik. Het resultaat hieruit is te zien in de serie, Many shares of. Tijdens de DDW laten we de doorvertaling zien in een kamerscherm waarbij het ontwerp bepaald wordt door het restafval.

Puzzelen met vormen

Ons project begon met een onderzoek naar materialen, afval en recycling, wat resulteerde in een reeks vlakke kunstwerken met 3D-elementen. Een serie die bestaat uit een drieluik, dat voortkomt uit eerder grafisch werk. Het is een vertaling van ons werk op het vlakke drukoppervlak naar een XL 3D-wandpaneel.

In de serie waarvan dit drieluik deel uitmaakt, hebben we verschillende materialen gebruikt. De hele serie bestaat uit werken met verschillende soorten papier, textiel, houten panelen, karton en tapijt. Gemaakt van nieuwe en gerecyclede materialen. Met de vormen die we hebben, zijn we aan het puzzelen. We hergebruiken al het overgebleven afval en verwerken het in nieuwe prints.

In deze serie gebruiken we lagen die samen een landschap vormen. Door de verschillende lagen ontstaat diepte. De speelse vormen en het gebruik van kleur kenmerken onze stijl.