Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Chthulu, beauty designed for extreme futures

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Chthulu, beauty designed for extreme futures — © Imprudence

Chthulu is een speculatief ontwerpproject dat een reeks schoonheidsproducten voorstelt voor 2035: elk product is ontworpen om een specifieke antropocene bedreiging tegen te gaan, van antibioticaresistentie tot ineenstorting van de biodiversiteit tot extreme hittegolven.

Schoonheid voor het antropoceen

Chthulu is een speculatief schoonheidsmerk. Het overtuigt en ondermijnt de codes en trends van de schoonheidsindustrie om de opkomende bedreigingen van het antropoceen te benadrukken, samen met nieuwe wenselijke oplossingen om ons aan te passen - door ons lichaam opnieuw te verbinden met wat leeft en onze uitgebreide ecosystemen, van bijen tot bacteriën.

Dit speculatieve ontwerpproject zet toekomstbepalende structurele drijfveren, wowing mogelijkheden in wetenschappen en technologieën en opkomende toepassingen om in radicale artefacten: 5 denkbeeldige schoonheidsproducten ontworpen voor extreme tijden.

Alleen al de naam Chthulu is een verwijzing naar Donna Harraway's Chthulucene, een tijdperk voorbij het antropoceen waarin het menselijke en niet-menselijke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.