Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

The Sidequest Rave

Iedereen zijn eigen geluid.

The Sidequest Rave

"The Sidequest Rave" is een interactieve geluidsinstallatie waar verschillen en beperkingen leiden tot dansbare muzikale uitspattingen. In deze ervaring transformeert het publiek tot artiest. Doe mee en vier diversiteit!

Een muzikaal avontuur voor iedereen.

"The Sidequest Rave" is een fusie van technologie, muziek en design, waarin het publiek centraal staat. Bezoekers worden uitgenodigd om te interacteren met drie intuĆÆtief ontworpen muziekmachines. Zelfs zonder muzikale ervaring kun je klanken en ritmes verkennen en creĆ«ren. Dankzij directe feedback van elk instrument leer je al doende. Maar het mooiste? Je maakt niet alleen muziek alleen; je doet het in harmonie met anderen. Hier wordt elke interactie een uniek muzikaal verhaal.

Beperking in creativiteit.

Het is een paradox: creativiteit bloeit op binnen beperkingen. Ze lijken elkaar tegen te werken, maar in werkelijkheid is het vaak binnen deze grenzen dat echte innovatie en nieuwheid ontstaan. Deze paradox, waar beperkingen de vonk van creativiteit ontsteken, is de drijvende kracht achter "The Sidequest Rave". De muziekmachines, intuĆÆtief ontworpen, getuigen van deze filosofie. GeĆÆnspireerd door de eenvoud en aantrekkingskracht van arcade games, nodigen ze uit tot verkennen en experimenteren. De interfaces vermijden de overweldigende complexiteit van traditionele instrumenten, en moedigen zelfs muzikale nieuwkomers aan om hun creatieve stem te vinden. Het gaat niet alleen om de technologie, maar om het creĆ«ren van een menselijke ervaring die speelsheid, ontdekking en samenhorigheid viert.

Van Neurodiversiteit tot Creatieve Harmonie

Jan-Willem Otto is een kunstenaar wiens artistieke benadering gevoed is door zijn unieke jeugd. Hij groeide op in een neurodivers gezin waarin elk kind zijn eigen unieke uitdagingen had. Van jongs af aan leerden zij samen te leven en elkaar te begrijpen. Dit heeft bij Jan-Willem een intuĆÆtieve vaardigheid en behoefte gecreĆ«erd om uiteenlopende mensen met elkaar te verbinden en vormen de basis van zijn artistieke benadering.

Van het maken van computerspelletjes tot studies in elektronische generatieve muziek, heeft hij altijd manieren gezocht om technologie, creativiteit en menselijkheid te verbinden. Zijn vroege ervaringen met het ontwikkelen van educatieve programma's voor neurodiverse jongeren en het integreren van kunst en techniek in het speciaal onderwijs hebben hem geleerd hoe krachtig creativiteit is in het smeden van banden. Deze reizen inspireerden 'The Sidequest Rave', een kunstwerk waarin verschillen en beperkingen niet slechts worden geaccepteerd, maar worden gevierd.

Play video

Over Studio Wotto

Studio Wotto, onder leiding van Jan-Willem Otto, specialiseert zich in het ontwerpen van interactieve ervaringen die creativiteit stimuleren. Door mensen te plaatsen in onbekende creatieve setting, wordt een sfeer gecreƫerd waarin authentieke zelfexpressie en samenhorigheid bloeien. Of het nu interactieve installaties, workshops of inspiratie sessies zijn, Studio Wotto verbindt en inspireert.

Studio Wotto

Partners
Strijp-S area, Rabauw Brewpub, Torenallee 55 , Map No. C10
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig