Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Ministerie van OCW x Ideate

Verdwaal in het land van de leraar van de toekomst

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Ideate B.V.

Heb jij er al eens over nagedacht om leraar te worden? Verdwaal in het land van de leraar van de toekomst en ontdek hoe uitdagend, divers en flexibel dit beroep is. Deze ontdekkingsreis neemt je mee door verschillende zones die je prikkelen om na te denken over jouw eigen kwaliteiten.

Op zoek naar de Leraar van de Toekomst

Onder leerlingen in het voortgezet onderwijs heerst een incompleet beeld van wat het leraarschap inhoudt. Zowel de studie als het beroep voelen als een te nauwe keuze met weinig ontwikkelmogelijkheden. Dat terwijl 91% van de leerkrachten in het basisonderwijs tevreden is met hun baan, en in het middelbaar onderwijs zelfs 95%. Welke mogelijkheden zijn er om meer mensen te enthousiasmeren voor het vak?

OCW en Ideate hebben daarvoor door middel van een ontwerpende aanpak in 2023 gedragsinterventies ontwikkeld. In het project hebben OCW en Ideate aan massale co-creatie gedaan met een groot aantal partners, experts, leerlingen, leraren, mentoren en schoolbestuurders. Zo kwamen we tot een advies voor campagnes en interventies die helpen om de instroom in lerarenopleidingen te verhogen, het beroep aantrekkelijk te positioneren en leerlingen met talent voor het onderwijs te enthousiasmeren voor het vak.

Stap binnen in onze installatie, waar we jou aan de hand van onze inzichten meenemen op een inspirerende ontdekkingstocht - op zoek naar de leraar van de toekomst. Ontdek de uitdagingen, de diversiteit en de ontwikkelpaden binnen het onderwijs. Ben jij soms die leraar van de toekomst?

Ideate B.V.

Ideate B.V.

Ideate B.V.