Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The ManyTree

Wat als we bomen konden ‘bouwen’?

Dit project was onderdeel van DDW 2023

'The ManyTree' van boomarchitect Josh Russo-Batterham onderzoekt een nieuwe typologie voor stedelijk groen: een hybride boom; half gebouwd en half volwassen. Dit zet ons ertoe aan om anders na te denken over hoe we groen in onze steden kunnen gebruiken en waarderen, en daagt ons uit met de vraag "wa

Steden<>Natuur<>Mensen

Onze steden hebben groen nodig, dat weten we allemaal. Het maakt mensen gelukkiger en gezonder, maakt onze steden comfortabeler en uitnodigender, en heeft milieuvoordelen zoals schaduw en biodiversiteit. De meeste steden hebben het gevoel nog meer groen nodig te hebben dan nu het geval is.

Maar – hoe doen we dat? Waar plaatsen we het? Hoe gaan we ermee om? Plaatsen we bomen op balkons, of sluiten we straten af om parken te creëren? Wat gebeurt er in de vijftien jaar die nodig zijn voordat een boom daadwerkelijk volwassen is geworden? En hoe doen we dit allemaal terwijl we onderhandelen over alle andere complexe en dynamische kwaliteiten van een stad? En hoe gaan we om met het groen in onze steden terwijl het klimaat zelf verandert?

Hoe we onze steden de komende decennia groen kunnen houden, zal zowel nieuwe innovatieve technische oplossingen als ontwerpexperimenten vereisen.
Technische oplossingen om nieuwe kansen te creëren in complexe stedelijke omgevingen en om nieuwe klimaatadaptieve oplossingen te bouwen.
Ontwerpexperimenten om de sociale en culturele impact van groen in de openbare ruimte beter te begrijpen. Dit is iets dat in de loop van de tijd evolueert en van cruciaal b

Een hybride oplossing