Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) At Spirit Level

Deze solotentoonstelling van Bas van Raay nodigt je uit om te ontsnappen uit je digitale leven en je innerlijke zelf te herontdekken.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
At Spirit Level — © COVA Art Gallery

COVA Art Gallery presenteert 'At Spirit Level' door Bas van Raay. Deze expositie nodigt uit om te ontsnappen aan het digitale leven en tegelijkertijd opnieuw contact te maken met je innerlijke zelf. Te midden van algoritmes en online verbindingen biedt 'At Spirit Level' een kans tot reflectie.

Van gereedschap naar kunstobjecten

Industrieel vervaardigde waterpassen, zorgvuldig samengesteld, nodigen je uit om nauwkeuriger te kijken en creëren een moment van introspectie. De reis ontvouwt zich met een nieuw verhaal - een proces dat begint met vormstudies. Schetsen worden tot leven gebracht, houten blokken worden gestapeld, en waterpassen worden verzameld voor experimenten. Tijdens dit proces blijft de balans tussen vorm en functie behouden; terwijl het zijn nut als waterpas behoudt, transformeren de gereedschappen naadloos tot kunstwerken.

Elk object, een bewijs van deze toewijding, streeft ernaar om te resoneren met zijn beschouwer. Gemaakt binnen een persoonlijke werkplaats, het 'heiligdom' van de kunstenaar, wordt elk stuk gekoesterd en tot leven gebracht.

In balans

Meer dan slechts een tentoonstelling, gaat 'At Spirit Level' een dialoog aan tussen je innerlijke zelf en de tastbare wereld. In een tijd gedomineerd door vluchtige interacties, dient het als herinnering dat ware tevredenheid voortkomt uit diepgaande verbindingen - met anderen en met je eigen essentie.

De precisie van deze waterpassen weerspiegelt de behoefte aan balans in ons leven en spoort aan tot heroverweging van onze prioriteiten. 'At Spirit Level' is een open uitnodiging om deel te nemen aan een reis die authenticiteit, introspectie en echte verbindingen waardeert in een wereld die hunkert naar diepgang.

At Spirit Level — © COVA Art Gallery

Bas van Raay — © COVA Art Gallery

At Spirit Level — © COVA Art Gallery

At Spirit Level