Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) TU/e Drivers of Change

TU/e is het huis van veranderaars en vernieuwers. Knappe koppen, passievolle onderzoekers en ontwerpers veranderen er de wereld. Laat je verwonderen.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Material Aesthetics Lab Industrial Design — © Bart van Overbeeke

Met Drivers of Change op het Ketelhuisplein in het centrum van de Dutch Design Week laat de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zien hoe aan de wereld van de toekomst wordt gebouwd. de TU/e toont u de mogelijke oplossingen voor de uitdagingen van morgen en gaat graag met u daarover in gesprek.

Research, technologie en design convergeren in de oplossingen voor de toekomst

In een wereld die zo snel verandert en waar de uitdagingen zich opstapelen is het goed om even pas op de plaats te maken en kijken waar we staan. In de expositie Drivers of Change kunt u kennis maken met een aantal ontwikkelingen de op de TU/e plaatsvinden, waarmee een antwoord wordt gegeven op de indringende vragen die op ons afkomen. Want of het nu om de gezondheidszorg, duurzaamheid, onze veiligheid of de duizelingwekkende ontwikkeling van datagebruik gaat, het is geen tijd om stil te staan.

Dat kan hier in deze expositie wel. Je kan de ontwerpen op je laten inwerken, een gesprek aangaan met de onderzoekers en ontwerpers en tot het besef komen dat tegenover de onmetelijke uitdagingen ook heel veel noeste arbeid en verrassende vindingrijkheid staan. Welkom bij Drivers of Change 2023.

Eterna: The car that lasts a lifetime — © Bart van Overbeeke

Storing digital data in DNA

Human repair shop

Cura: A robot designed to help humans working — © Bart van Overbeeke