Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Liminal Spaces

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Selection of some of the student's projects

Een groep MA-studenten van de Lund University School of Industrial Design onderzocht het hersenschimmige in design, terwijl een andere groep sensortechnologie onderzocht met industriepartner Sigma Connectivity. Beide groepen vonden verrassende overlappingen en beide projecten informeerden elkaar.

Liminal Spaces

Een Chimaera is absurd, verbijsterend, mogelijk zelfs eng. Een sensor is nuttig, onschuldig, totdat hij in een context wordt gebruikt. In eerste instantie ontwikkelden beide projecten zich onafhankelijk van elkaar, maar al snel ontdekten de studenten dat ze elkaar kunnen overlappen en dat er meer is dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Het gebruik van sensoren kan absurd zijn. Een fantasierijk product kan echt nuttig zijn.

De getoonde ontwerpen variëren van keukengerei dat wordt omgebouwd tot bruikbare muziekinstrumenten tot spiegels die gebarentaal leren; van sociaal commentaar op wapengeweld tot een historische Zweedse keukenbank die zichzelf transformeert tot een autonome leefruimte.

Alle projecten zijn door de studenten zelf uitgevoerd als volledig werkende prototypes, inclusief elektronica en mechanica.

Play video
Play video
Play video