Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Light makes you see colour

Door licht ontstaat kleur, reflectie en een gevoel van ruimte. De studio creeerd innovatieve verlichting en maatwerk lichtinstallaties.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
GRID pendant light — © Pim Top

Tijdens DDW verlichten we het voormalige elektriciteitshuisje van het NRE-terrein, met glasgeblazen lichtinstallaties! Licht zorgt voor kleur, reflectie en een gevoel van ruimte. Met de combinatie van ambacht & techniek laten wij je verwonderen en licht en kleur beleven in dit historische gebouw.

Ontwerpen met licht

Door hands-on onderzoek te doen met een materiaal gecombineerd met licht, komt naar voren waar en hoe het toegevoegde licht meerwaarde biedt en hoe het elkaar kan complementeren. Licht werpt schaduwen en reflecties, het spannende is om dit te sturen en te dirigeren naar perfectie. Zowel esthetisch als in duurzaamheid.

De studio ontwerpt en ontwikkeld zowel de vorm als het lichtelement zelf en wordt geproduceerd in Nederland.


De studio heeft afgelopen jaar verschillende licht projecten opgeleverd en o.a. samengewerkt met glasblazer Gert Bullee in Nationaal glasmuseum Leerdam. Waarbij ze onderzoek hebben gedaan naar de juiste vorm, kleur en afwerking. Daarnaast heeft de studio een LED spot ontwikkeld, waaraan zowel de glazen vorm hangt en tevens gericht licht schijnt door het glooiende glas. Hierdoor ontstaan er bijzondere lichtprojecties die lijken op wolkenluchten, kabbelend water of ochtend douw met een rustgevend, bijna hypnotiserend effect. Hier vloeien ambacht en innovatie letterlijk in elkaar over.

Yume Yume x Studio Thier & van Daalen

Naast hun fascinatie voor licht laat de studio een duurzaam project zien met het Nederlandse schoenenmerk Yume Yume. Waarbij een speciale editie is ontwikkeld van het wel bekende wandschapje uit de serie 'the plastic mine'. Deze unieke kunststof schapjes, zijn in de basis gemaakt van restkunststof of productie afval afkomstig uit een Nederlandse fabriek waar industriële halffabrikaten worden geproduceerd. Het overschot is voor de producent niet opnieuw te verwerken, maar voor de studio vormt dit juist een uitdaging het te transformeren en de schoonheid van afval naar voren te brengen. In het project met Yume Yume is een gelimiteerde editie gemaakt van het wandschapje en heeft Yume Yume hun collectie gelimiteerde slippers hierop gematcht. Zowel qua duurzaamheid als vormentaal en kleur is het een perfecte match.

De studio nodigt de bezoeker uit zich onder te dompelen in een wereld van licht, kleur en innovatie!

Play video

BULLA wall light — © studio Thier & van Daalen

Yume Yume x Studio Thier & van Daalen — © studio Thier & van Daalen

Yume Yume x Studio Thier & van Daalen — © studio Thier & van Daalen