Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Take it Flow

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Golden Hour - APTUM X THE BOYSCOUTS — © Studio About

Flow is een mentale toestand waarin we geluk ervaren omdat we positief en intensief met iets bezig zijn. Denken, voelen, willen en handelen vallen samen. Flow is een beleving van doelgerichtheid en energie.

Welkom bij Aptum

'Take it Flow' is afgeleid van het bekende gezegde 'take it slow', wat voor Tineke Beunders en Nathan Wierink van APTUM van groot belang is. Rust en aandacht staan centraal in het creëren van prachtige dingen, zowel voor zichzelf, voor hun klanten als voor de omgeving waarin ze leven.
De expositie zou je kunnen omschrijven als het tonen van een levensvisie. Ze presenteren namelijk niet alleen hun nieuwste ontwerpen, ze tonen je ook hun kijk op design, en nemen je mee door een meer dan 100 jaar oud en monumentaal gebouw in het centrum van Eindhoven dat door het duo zelf wordt gerestaureerd. De locatie heeft werkplaatsen waar ze uitgebreid experimenteren en naar hartelust creëren. Er zijn expositieruimtes waar de bezoeker het werk van Aptum en samenwerkingen met andere creatieven kan bekijken. Ook is het pand de thuisbasis voor hun gezin. Het is de plek waar alles samenvalt.
Verwacht verwondering, een betekenisvolle ervaring, een goed gesprek.
Neem de tijd.

Collectie en samenwerkingen

Aptum maakt lichtinstallaties op maat. Klein of groot. Sober of kleurrijk. Aanpasbaar aan de ruimte en aan de wensen van de klant. Ze presenteren hun succesvolle collecties Light Forest en Contour in nieuwe composities en kleurstellingen. Daarnaast lanceren ze hun nieuwste en derde lichtsysteem. De collectie weerspiegelt hun toewijding aan handwerk, technisch vakmanschap en het streven naar een beetje magie.

Take it Flow gaat verder dan dat. Aptum zoekt bewust de samenwerking op met creatieven uit andere disciplines. Gezamenlijk experimenteren ze met alle vormen van creativiteit. Ze inspireren elkaar om veel verder te gaan dan de grenzen van het eigen werkgebied.
De nieuwste samenwerkingen zijn met grafisch kunstenaar Marije Vermeulen, ontwerpstudio Lucas & Lucas en patisserie Pinkie. Eerder werden ontwerpen gemaakt met sierradenmerk The Boyscouts, animatiestudio Postnew ontwerper Femm en lichtprogrammeur Studio Tom. Alle ontwerpen van de APTUM X collectie zijn te zien tijdens Dutch Design Week bij Take it Flow.

Lokatie: Peelcentrale

De thuisbasis van Aptum is De Peelcentrale. Een monumentaal pand in hartje Eindhoven, de lichtstad. Het gebouw stamt uit 1912, en was de eerste elektriciteitscentrale van de stad. Het werd ternauwernood gered van de sloop. Tussen de andere historische panden uit dezelfde periode vormt het een fantastische plek om te zijn: het NRE terrein. De broedplaats voor vele creatieven en ondernemers.

GLOW — © Studio About.today

CONTOUR - Living Circle — © Studio About.today

Light Forest — © Studio About.today

APTUM - Nathan & Tineke