Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Solar Sands - Lighting Collection

Maak kennis met de Aureole Verzameling | Waar kunstenaarschap en innovatie samenkomen

Dit project was onderdeel van DDW 2023
SUN V_3 | Aureole Collection — © Rollo Studio

Een collectie waarin licht een medium wordt, omdat het een ingewikkelde dans van contrast en kleur creëert. Welkom bij de Aureole-collectie - waar kunstenaarschap en innovatie samenkomen om een ​​avant-garde serie aan de muur gemonteerde verlichtingsstukken te creëren die het gewone overstijgen

Een ode aan de ingewikkelde schoonheid van de natuur

Geïnspireerd door de complexe vormen van de binnenste schijfbloemen van de zonnebloem, is de Aureole-collectie een ode aan de ingewikkelde schoonheid van de natuur en een bewijs van de biofiele ontwerpprincipes van de studio. Het doel was om spiraalvormige structuren te verkennen die met elkaar verweven zijn, vouwen en buigen om dieptelagen te creëren. Elke lamp heeft zijn eigen unieke oppervlaktegeometrie om licht en schaduw op verschillende manieren te verdelen en te verspreiden.

Terwijl je rond de lamp beweegt, lijken de spiralen aangetrokken te worden, waardoor je in hun betoverende omhelzing wordt getrokken. Maar het is wanneer je recht voor je staat dat de ware magie zich ontvouwt. Het patroon harmoniseert tot een visuele synchronie, waardoor de waarnemer geen duidelijk focuspunt meer heeft, de ervaring wordt bijna hypnotiserend.

De Aureole Collectie gaat niet alleen over lampen; het gaat over het maken van buitengewone kunstwerken. Deze experimentele creaties zijn ontstaan ​​uit de samensmelting van de allernieuwste 3D-printtechnologie en de raadselachtige schoonheid van zwart zand.

SUN V_3 | Details | Aureole Collection — © Rollo Studio