Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Dialogues of the Unheard

Verhalen die tellen

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Design heeft de potentie om te dienen voor verhalen die ondervertegenwoordigd zijn. We ontwerpen om een groter bewustzijn te creëren. De werken van zes visionaire jonge ontwerpers zijn gemaakt met precies dit doel voor ogen: het versterken van die dialogen die lang ongehoord waren.

Luister goed, kijk dichterbij

De show belicht verhalen waar vaak niet naar geluisterd wordt. De projecten richten zich op ondervertegenwoordigde en over het hoofd geziene verhalen en gaan een dialoog aan met elkaar en de bezoekers.

Samenkomen

”Dialogues of the Unheard" is een collectieve tentoonstelling met een groep pas afgestudeerde ontwerpers van Design Academy Eindhoven. De groep is divers qua culturele achtergrond en praktijk, maar wat hen samenbrengt is de drang om op te komen voor het over het hoofd geziene en ongehoorde.

Verschillende media komen samen om deze ideeën te versterken en ervoor te zorgen dat ze gehoord worden. Installaties, variërend van meubels tot video, vestigen de aandacht op het actuele koor. Elk werk op zich maakt een ander onderwerp tastbaar.