Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Weave

Interactieve data map: Onzichtbare barrières voor buitenlandse bewoners door middel van navigeren door Nederlandse openbare systemen

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Heb je wel eens tegen jezelf gezegd: "Als ik vloeiend Nederlands kon spreken,, dan zouden al mijn problemen met het navigeren door de Nederlandse openbare systemen verdwijnen"? Maar is dat zo, of is taal slechts de meest zichtbare barrière?

Wat ligt er onder de oppervlakte?

Ik verliet Nanjing, China, acht jaar geleden en woonde sindsdien in verschillende westerse landen. Het gevoel dat ik me in een labyrint bevind elke keer als ik door openbare systemen in gastlanden navigeer, inspireerde dit project.

Bezoekers van de Dutch Design Week worden uitgenodigd om hun verhalen over het navigeren door Nederlandse openbare systemen te delen door middel van interacties met de tentoonstelling, wat bijdraagt aan de creatie van de data map.

Het doel van het project is om informatie bloot te leggen, veronderstellingen uit te dagen, en een discussie op gang te brengen over onzichtbare barrières, zoals culturele verschillen, wettelijke status, lokale sociale netwerken, lokaal nieuws, en politieke betrokkenheid, op systemisch niveau.

Meer informatie is te vinden op: https://xingkuangyi.com/weave/

Play video

A special glasses unveiling hidden texts

Choose your yarn