Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) MycoSonic

Geluidsabsorberend akoestisch paneel begroeid met wol en schimmels

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Christ Clijsen (Twycer)

mycoSonic benadrukt het potentieel van samenwerking met Mycelium, dat afval kan verjongen tot esthetische akoestische ontwerpen door middel van biofabricage. Door schimmels te verwelkomen en te integreren in onze woonruimtes, zetten we een stap in de richting van een symbiocene mentaliteit.

Wat is mycoSonic?

MycoSonic is een bio-ontwerpproject dat een innovatieve, op mycelium gebaseerde (schimmels) paneelinstallatie presenteert, gegroeid uit natuurlijke materialen met een focus op hernieuwbare hulpbronnen en regeneratieve praktijken. Deze panelen zijn bevestigd aan een luifelstructuur en nodigen bezoekers uit om naar binnen te stappen en met het akoestische materiaal in aanraking te komen, waardoor een zintuiglijke ervaring ontstaat die hun verbinding met de natuur verdiept.

Welke ingrediënten zijn gebruikt om mycoSonic te laten groeien?

Het project sluit aan bij een bredere visie op de transitie naar circulair en duurzaam ontwerp in toekomstige woonruimtes en gemeenschappen. Dit werd bereikt door grootschalig industrieel afval te hergebruiken, met name zaagsel en schapenwol, die dienen als de belangrijkste natuurlijke ingrediënten van de panelen. Deze organische afvalstromen bevorderen het gebruik van lokale en natuurlijke hulpbronnen, zoals lokaal geproduceerde ruwe schapenwol en bijproducten uit de meubelindustrie, om duurzame praktijken te ondersteunen.

Meer weten over mycoSonic?

MycoSonic, ontworpen door Richa Saini, is een opschalingsinitiatief voor Mycelium Material, een bedrijf dat zich toelegt op het herbestemmen van afvalstromen tot esthetisch aantrekkelijke, milieuvriendelijke producten.

Wij nodigen u uit om dit organische wonder te betreden en na te denken over de vraag of u mycelium in uw woonruimtes zult verwelkomen. Ben je klaar om de creatie van de natuur te omarmen?

Christ Clijsen (Twycer)

Christ Clijsen (Twycer)

mycoSonic Mycelium Acoustic Panels — © Christ Clijsen (Twycer)