Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Error

Een interactieve kunstinstallatie over het bewustzijn en de impact van ons handelen op anderen

Dit project was onderdeel van DDW 2023

“Error” is een kunstinstallatie die de concepten van bewustzijn, samenwerking en bruikbaarheid onderzoekt door het creëren van een interactieve ervaring. In de tentoonstelling staat de Flipping Table centraal, een kunststuk dat de impact van onze acties vertegenwoordigt.

Breek de mok niet

Het middelpunt van de installatie is een tafel die is ontworpen voor gezamenlijk gebruik, maar met een twist: wanneer één persoon zijn mok van de tafel haalt, zorgt een doordacht ontworpen mechanisme ervoor dat de andere mok de tafel uit balans brengt, waardoor het gevoel ontstaat dat het object gaat vallen. Dit onverwachte gevolg onderstreept het belang van het bewust zijn van onze omgeving en de potentiële impact die onze acties op anderen kunnen hebben.

Via deze interactieve opzet probeert ‘Error’ het bewustzijn te vergroten van de betekenis van mindfulness in ons dagelijks leven. Door de onderlinge verbondenheid van onze acties en de potentiële gevolgen die ze voor anderen kunnen hebben te onderzoeken, nodigt het project kijkers uit om na te denken over de noodzaak van bewustzijn en de waarde van collectieve inspanningen.