Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

brick walls and brick curtains and brick blankets

Materiële vertaling van oude bakstenen uit de gesloopte schuur naar nieuwe architectonische en interieurelementen

brick walls and brick curtains — © Anwyn Howarth

Het project maakt deel uit van een lopend onderzoek naar bakstenen, gericht op hun ecologische, architectonische en sociale aspecten. Brick Works wil nieuwe manieren van baksteen en architectuur vertellen en produceren, gemaakt van bakstenen, objecten en materialen.

Brick Textile / collaboration with Natural Material Studio

Brick Textiles waaruit de werken zijn vervaardigd, is een materiaal geproduceerd in samenwerking met Natural Material Studio. De eerste fase van het onderzoek werd gelanceerd op de tentoonstelling Alcova 2023 tijdens de Milan Design Week.

Crafted bricks

De objecten die op de tentoonstelling worden gepresenteerd, zijn handgemaakt. Het materiaal werd bedrukt, gebreid, geverfd en geëxtrudeerd om oppervlakken met verschillende visuele en technische kwaliteiten te produceren.

Play video

Over Zuzanna Skurka

Ontwerper, vakman, onderzoeker en materiaalvertaler. In haar transdisciplinaire praktijk werkt ze aan vertalingen tussen materialen, systemen en manieren van begrijpen.

In het nieuwste quasi-academische onderzoek analyseert ze de moderne baksteenproductie en stelt ze alternatieve hulpmiddelen voor om architectuur opnieuw te bedenken.

brick walls and brick curtains — © Anwyn Howarth

Anwyn Howarth

Anwyn Howarth

Anwyn Howarth

Hallenweg area, De Fabriek, Baarsstraat 38 , Map No. E3
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig