Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Coping with Mechanisms

Giselle Dahm

“Coping with Mechanisms” is een kunstinstallatie die zich richt op de recente opkomst van angststoornissen onder jonge volwassenen in het digitale tijdperk. Dit project toont het potentieel van meditatieve activiteiten die de negatieve effecten van de dagelijkse overdaad aan informatie compenseren.

Doel en intentie

Bezoekers worden uitgenodigd om na te denken over hun eigen mentale welzijn en alternatieve coping-mechanismen te verkennen, terwijl ze luisteren naar de verborgen audiostukken in de structuur. De installatie creëert een serene omgeving waarin individuen kunnen deelnemen aan de meditatieve kwaliteiten van activiteiten zoals haken en breien, en kunnen luisteren naar jonge volwassenen die praten over omgaan met angst en hun ervaring met angst, met de angstgerelateerde audioomgeving.

Door het bewustzijn over de impact van angststoornissen te vergroten en de voordelen van bewuste ambachten te promoten, wil ‘Coping with Mechanisms’ gesprekken en actie inspireren om dit dringende probleem aan te pakken. Het benadrukt het belang van het vinden van een evenwichtige relatie met technologie, terwijl de geestelijke gezondheid prioriteit krijgt. Via dit project hoop ik individuen, vooral de jongere generatie, in staat te stellen gezondere manieren te zoeken om door het digitale landschap te navigeren en holistisch welzijn te bevorderen.

Over Giselle Dahm

Giselle Dahm is momenteel actief als freelance ontwerper, gericht op visueel verhalend en redactioneel ontwerp, met interesses in typografie en ruimtelijk ontwerp.

Graduation show ArtEZ Arnhem, July 2023 — © Nora Taher

Graduation show ArtEZ Arnhem, July 2023 — © Nora Taher

Hallenweg area, De Fabriek, Baarsstraat 38 , Map No. E3
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig