Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) MAINFRAME: Living Technology

MAINFRAME is het hart van onze gevoelloze digitale infrastructuur, waardoor systemen beter kunnen meevoelen met ons collectieve emotionele welzijn.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
MAINFRAME-N In Klokgebouw Hallway — © Synthetic State

MAINFRAME is de next-generation processor die emotionele technologieën mogelijk maakt door leven te creëren in onze levenloze systemen. MAINFRAME is geïntegreerd in een installatie bestaande uit verlichting, geluid en beweging en wordt gestimuleerd door menselijke interactie en emotionele verbinding

MAINFRAME Technologie

In vergelijking met de bestaande digitale technologieën, die gebaseerd zijn op statische enen en nullen, stroomt MAINFRAME in plaats daarvan zo vrij als een golf. Hierdoor is MAINFRAME op een diep fundamenteel niveau beter geschikt voor doeleinden die een dynamischer en levendiger gevoel vereisen.

Momenteel in prototype, maar zal spoedig geïntegreerd worden in onze koude en levenloze digitale systemen, fungerend als de emotionele kern van deze anderszins logische technologie. Terwijl de bestaande systemen alleen interactie toestaan door middel van klikken en vegen, kunnen zij met MAINFRAME dichter bij de gebruikers komen.

We moeten ons dringend gaan omringen met levende systemen die zich adequaat kunnen aanpassen aan de collectieve emotionele trends in de samenleving. Anders zullen huidige problemen zoals virale paniek, virtueel tribalisme en algoritmische ongelijkheid alleen maar gaan toenemen.

Installatie

Een zwerm van genetwerkte MAINFRAME-processoren is geïntegreerd in de installatie en fungeert als het hart binnen een geometrische structuur die de starheid van onze digitale systemen vertegenwoordigt.

Met behulp van licht, geluid en beweging drukt het zijn emotionele kern uit aan iedereen in de omgeving. via sensoren, kunnen gebruikers interageren zonder de aanwezigheid van technische discriminatie, waardoor iedereen een connectie kan vormen en de speelsheid van deze technologie kan ervaren.

Play video

MAINFRAME-N Up Close — © Synthetic State

MAINFRAME-N In Klokgebouw Hallway — © Synthetic State

MAINFRAME-N — © Synthetic State